Navigation Content

DUPLO VIŠE OD PROCIJENJENO

Prva vjenčanica Elizabeth Taylor prodana za više od milijun kuna

Prva u nizu od 8 vjenčanica jedne od aktivnijih holivudskih udavača, glumice i dive Elizabeth Taylor, prodana je na aukciji za duplo više nego što je procijenjeno.

Foto: Frank Worth, Getty Images/ Identitet kupca prve vjenčanice pokojne dive Elizabeth Taylor ostao je tajan, no cifra koju je platio javna je i iznosi nešto više od milijun kuna (1048448.40 je točan iznos). Aukcija je bila iznimno uspješna jer je haljina prOdana za duplo veću svotu novca nego što se predviđalo.

Te 1950. godine osamnaestogodišnja Taylor haljinu je nosila na vjenčanju za Conrada 'Nickya' Hiltona Mlađeg. Dizajnirala je Helen Rose, kostimografkinja MGM-a i modna dizajnerica, vlasnica dva Oscara za najbolju kostimografiju. Na haljini je radilo 15 ljudi 3 mjeseca. Originalna širina struka haljine bila je nevjerojatnih 50 centimetara, a kasnije je struk proširen na konačnih i sadašnjih 56 centimetara. Haljinu je Taylor dobila na poklon od MGM filmskog studija.

Taylor i Hilton razveli su se samo 8 mjeseci nakon vjenčanja.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...