Navigation Content

6. FLYING BROOM FILM FESTIVAL

Vještičji festival počinje u Turskoj

Kad čujem sintagmu 'žene-redateljice', ja se mašim za revolver

Foto: http://festival.ucansupurge.org/ A onda zastanem, ne znajući bih li je raznijela ili je istim revolverom branila. S istom shizofrenom mišlju odlazim na put u daleku (no kulturološki nikad utjecajniju) Tursku, na Flying Broom Festival, vještičji festival, ženski filmski festival; što god to značilo.

Ipak, dvojbe i dijagnoze na stranu, opstavši 16 godina, sa sve opsežnijim i intenzivnijim programom, festival dokazuje da svim društvenim mijenama usprkos još uvijek postoji snažna i strasna potreba za afirmacijom i podizanjem vidljivosti ženskog filmskog stvaralaštva - u svim (filmskim) rodovima i žanrovima. Na ovogodišnjem izdanju bit će ih iz 47 zemalja - od Gruzije do Palestine, od Kolumbije do BiH (zvuči kao ruta za trgovinu drogom i bijelim robljem; uzbuđenja neće nedostajati).

Festivalski program, kao i njegovu platformu i povijest, možete iščeprkati ovdje - a oštroumne crtice s festivala i najsvježije vijesti o ljubavnim životima zvijezda 'Sulejmana Veličanstvenog' (te ekskluzivna tumačenja iz lokalne ženske perspektive!) čitajte na svom omiljenom portalu.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...