Navigation Content

PRIČA IZ ŽIVOTA

Bradley Cooper bit će 'Američki snajperist'

Glumac će u novom filmu Stevena Spielberga igrati ulogu Chrisa Kylea, stvarnog snajperista i pripadnika specijalnih postrojbi koji se 'proslavio' u Iraku, a koji je početkom godine ubijen u Teksasu

Foto: Pixsell/ Spielberg je nedavno odlučio kako se neće baviti znanstvenofantastičnom avanturom Robocalypse. Sad znamo i zašto - čini se da mu je projekt vezan uz stvarne osobe i stvarni život privlačniji.

American Sniper bit će snimljen po scenariju Jasona Halla (Spread), kao i memoarima samog Kylea. Spielberg će time ući u, za prilike u SAD-u, složeno i osjetljivo pitanje prava na oružje.

Cooper je nedavno odbio ulogu u drami o osveti Jane Got A Gun, u kojoj je trebao igrati s Natalie Portman, piše Los Angeles Times.

Uz Spielberga i Coopera, u projekt su se uključili producenti Andrew Lazar (Ulovi Smarta) i Peter Morgan (Krađa identiteta), dok će operativu preuzeti DreamWorks i Warner Bros. Snimanje bi trebalo biti obavljeno tijekom nadolazeće zime, na još nepoznatoj lokaciji.

Priča o Chrisu Kyleu punila je američke medije nekoliko mjeseci. Poznat kao najprecizniji snajperistu u povjesti američke vojske, taj je Teksašanin služio nekoliko godina u Iraku, gdje mu je njegova smrtonosna vještina pribavila nadimak 'Vrag iz Ramade'.

Nakon odlaska iz mornarice, Kyle se vratio u Teksas, gdje je pokrenuo zaštitarsku tvrtku i napisao autobiografiju, koja je postala bestseler prošle godine. Priča ima tragičan kraj. U veljači ove godine Kylea i njegovog prijatelja ustrijelio je 25-godišnji Eddie Routh.

Zanimat će vas u MAXtv videoteci:
Mamurluk
Mamurluk 2
Ukradena priča
Njemu baš i nije stalo

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...