Navigation Content

SPEKTAKL U KINU EUROPA

Dodana još jedna izvedba Nosferatu Fil(m)harmonije u petak!

Zbog velikog interesa publike za jedinstvenim glazbeno-filmskim projektom 'Nosferatu Fil(m)harmonija' kino Europa i Zagrebačka filharmonija odlučili su organizirati još jednu izvedbu u petak, 1.3. u 21.30 sati. Ulaznice možete kupiti na blagajni kino Europa Shopa i na svim prodajnim mjestima u sklopu sustava ulaznice.hr. Cijena ulaznice je 60 kuna

Foto: Promo fotografije kino Europa/

Naime, ulaznice za izvedbe u četvrtak i petak u 19.30 su rasprodane, ali maestro Ivo Lipanović i orkestar Zagrebačke filharmonije smoći će snage kako bi vam priuštili još jedno neplanirano, ali nezaboravno iskustvo u kinu Europa.

'Nosferatu Fil(m)harmonija' je jedinstveni glazbeno-filmski projekt u kojem gledatelji imaju priliku na velikom filmskom platnu gledati projekciju kultnog njemačkog nijemog filma Nosferatu-neautoriziranu filmsku adaptaciju poznatog romana o Drakuli Brama Stokera, dok orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića projekciju prati izvedbom glazbe iz filma.

Film 'Nosferatu' snimljen je 1922.g. u režiji F.W. Murnaua. S obzirom da producenti nisu dobili prava za snimanje filma prema originalnom romanu, Count Dracula postao je Count Orlock iliti Nosferatu. Iako je priča o prvom i najpoznatijem svjetskom vampiru (pritom ne mislimo na Edwarda iz Sumrak sage, koliko god vas uvjeravali u suprotno) u Nosferatuu ostala ista u glavnim crtama, imena likova promijenjena su, kao i završetak filma.

Glazbu iz filma skladao je Hans Erdmann sa svrhom orkestralne izvedbe za vrijeme projekcije. Uvijek zanimljiva „vampirska“ tema u koliziji sa konceptom koji interaktivno spaja ove dvije grane umjetnosti, već je prepoznata među publikom diljem Europe, a „hrabrost“ hrvatskih građana pred novim naletom starih vampira „ na čiji se sam spomen ledi krv u žilama“ testira Zagrebačka filharmonija.

Film koji je sniman samo jednom kamerom i koji je, odlukom tamošnjeg suda o kršenju Stokerovih autorskih prava, trebao biti zabranjen i spaljen do i jednog primjerka, čije su originalne partiture dijelom izgubljene pa na temelju ono malo spašenih - rekonstruirane, čija je samo jedna zalutala verzija filma zaslužna za to što ga danas gledamo i uživamo – uistinu zaslužuje napokon dobiti dužno poštovanje.

Ulaznice za naknadnu izvedbu 'Nosferatu Fil(m)harmonije' možete kupiti na blagajni kino Europa Shopa i na svim prodajnim mjestima u sklopu sustava ulaznice.hr.

Cijena ulaznice je 60 kuna.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...