Navigation Content

ADAPTACIJA HIT PREDSTAVE

Počelo snimanje 'Kauboja'

U subotu, 2. veljače, u Zagrebu je počelo snimanje dugometražnog igranog filma 'Kauboji' u režiji Tomislava Mršića. Osim u Zagrebu, snimat će se u Kutini i u Ivanić-Gradu

Foto: promo fotografija/ Prošle subote u Zagrebu je u produkciji Kabineta počelo snimanje dugometražnog igranog filma 'Kauboji'. Riječ je o adaptaciji istoimene hit-predstave Teatra Exit koju je pogledalo više od 100.000 gledatelja.

Redatelj i scenarist je Tomislav Mršić. Glumački postav čine Saša Anočić, Živko Anočić, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Kruno Klabučar, Ivana Rushaidat, Rakan Rushaidat i Radovan Ruždjak. Snimatelj je Predrag Dubravčić, scenografkinja Tanja Lacko, kostimografkinja Željka Franulović, a za glazbu su zaduženi Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle. Osim u Zagrebu, snimat će se u Kutini i Ivanić-Gradu.

U 'Kaubojima', šest muškaraca, jedna žena (i njezin brat) okupljaju se s jednim ciljem – napraviti predstavu. Za dramaturški predložak odabiru vestern. Jašući na stereotipima žanra o borbi dobra i zla, o sukobu civilizacije i divljine, protagonisti razvijaju svoje životne priče neminovno utječući i mijenjajući jedni druge. No kako vrijeme prolazi, predstava sve više izgleda kao nemoguća misija.

Film je sufinancirao HAVC, a scenarij Tomislava Mršića za 'Kauboje' uvršten je u Cinelink 2012 Sarajevo Film Festivala kao jedan od osam, od ukupno preko 60 prijavljenih scenarija iz cijele Europe. Time je još u ranoj fazi nastanka njegova kvaliteta prepoznata od strane struke.

Premijera filma održat će se na Festivalu igranog filma u Puli, a u hrvatska kina krenut će u listopadu 2013. u distribuciji Blitza.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...