Navigation Content

'LET' NA OSCAR REVIJI

Kako je pijani pilot spasio putnike od sigurne smrti

U sklopu ovogodišnje Oscar revije, koju devetu godinu za redom organizira Blitz CineStar, možete pogledati film 'Let' koji u utrku za zlatni kipić ide u dvije kategorije – za najboljeg glumca i najbolji scenarij

Foto: Blitz film i video/ 'Let' (Flight) je drama Roberta Zemeckisa o pilotu Whipu Whitakeru koji mora dokazati svoju nevinost i sačuvati čast. Glavni junak, kojeg tumači Denzel Washington, u američkoj javnosti od miljenika nacije postane omražena pijandura. Nakon što je uspješno prizemljio padajući avion i tako spasio putnike od sigurne smrti, protiv Whitakera je pokrenuta istraga jer se sumnja da je noć prije leta konzumirao alkohol. Whitakeru ne preostaje ništa drugo nego borba za čast, ali i istinu.

U filmu oskarovca Roberta Zemeckisa ('Forrest Gump') uz Denzela Washingtona, između ostalih, glume Kelly Reilly, Don Cheadle, John Goodman i Bruce Greenwood.

Washington je za ulogu Whipa nominiran za Oscar u kategoriji najboljeg glumca, a u utrci za pozlaćeni kipić mu se pridružio John Gatins u kategoriji originalnog scenarija.


Uz 'Let', u CineStar kinima, u sklopu Oscar revije, od 16. do 30. siječnja možete pogledati još devet pretpremijera: 'Lincoln', 'Zero DarkThiry', 'Odbjegli Django', 'Jadnici', 'Zvijeri južnih divljina', 'U dobru i u zlu', 'Master', 'Ana Karenjina' i 'Hitchcock'. Osim tih filmova bit će prikazani i ostali nominirani filmovi koji u tom razdoblju dolaze u kina ili su već na programu: 'Seanse', 'Pijev život', 'Hobit: Neočekivano putovanje', 'Krš i lom', 'Nemoguće', 'Kraljevska afera' i 'Argo'.

Sve o ovogodišnjem Oscaru možete saznati na tportalovoj Oscar podstranici. Ujedno, od 18. siječnja do 23. veljače možete sudjelovati u tportalovom nagradnom natječaju 'Oscara dobiva…' u kojemu možete odabirati najbolji film i glumce među nominiranima za nagradu Oscar.

Više od šezdeset Oscarom nagrađenih filmova pogledajte u Oscar kolekciji MAXtv videoteke.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...