Navigation Content

'ZERO DARK THIRTY'

Kako je izgledao lov na Bin Ladena

Film Oscarom nagrađene redateljice Kathryn Bigelow, priča o najtraženijem čovjeku u povijesti, oduševio je kritiku koja ga je proglasila jednim od najboljih filmova godine te najizglednijim kandidatom za nagradu Oscar

Foto: Outnow.ch/ Film koji se gleda u jednom dahu, podigao je puno medijske prašine u SAD, a Oskarovka Katheryn Bigelow (Narednik James) ponovno se bavi kontroverznom temom - lovom na Osamu Bin Ladena.

Svaki aspekt ove operacije koja je trajala gotovo 10 godina, čuvan je u tajnosti do sada, kada Bigelow prikazuje ratno ludilo Bliskog Istoka te detaljno opisuje tim i operacije koje su dovele do pronalaska i smaknuća Osame bin Ladena.

Glumica Jessica Chastain, nominirana je za Oscara za glavnu žensku ulogu. Krhka crvenokosa glumica otkrila je ponešto o svojoj ulozi.

'Film govori o veličini te operacije. Nitko ne zna kako je biti CIA operativac u tom dijelu svijeta. I o tome je ova priča', rekla je Jessica koja igra Mayu.

Jason Clarke pak kaže kako Zero Dark Thirty nije film o političarima već o ljudima koji riskiraju svoje živote radeći za vladu.

'To je vrlo uzbudljiva priča koja pokazuje što se tamo dogodilo', kaže Clarke koji u filmu glumi Dana.

Redateljica Katheryn Bigelow naglašava kako je željela da sve na filmu izgleda vrlo stvarno.

Film je dosad zaradio pet nominacija za Oscara, a od 17. siječnja može se pogledati i u CineStar kinima. Zero Dark Thirty prikazuje se u sklopu devete Oscar revije od 16. do 30. siječnja, na kojoj će biti prikazano čak 18 filmova iz uvijek oštre konkurencije najboljih ostvarenja filmske umjetnosti.

Više od šezdeset Oscarom nagrađenih filmova pogledajte u Oscar kolekciji MAXtv videoteke.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...