Navigation Content

STIGLA GA KAZNA

Haker dobio deset godina zbog gole Scarlett Johansson

Christopher Chaney ukrao je golišave fotografije, scenarije za filmove i osobne podatke s računa za e-poštu 50 poznatih osoba iz svijeta šoubiznisa

Foto: V Magazine/ Osim Scarlett, među njima su bile glumica Mila Kunis i pjevačica Christina Aguilera.

Uhićen je lani tijekom operacije nazvane 'Hackerazzi'. Priznao je krivnju. Da nije, mogao je skupiti čak 121 godinu zatvorske kazne, ako bi dobio maksimalnu kaznu po svih 26 točaka optužnice. Nakon uhićenja se i ispričao svojoj obitelji i susjedima.

Rekao je kako je počeo iz radoznalosti te s vremenom postao ovisan o zadiranju u tuđu privatnost. Nije znao kako prestati krasti tuđe privatne podatke i prodavati ih internetskim blogovima gladnim žutila. Gotovo je s olakšanjem dočekao uhićenje, rekao je Chaney, a prenosi CNN.

Hakirao ih je tako što bi kliknuo na opciju za pomoć u slučaju zaboravljanja lozinke te dolazio do nove lozinke koristeći znanje stečeno istraživanjem poznatih i slavnih. Potom bi namjestio postavke tako da bi primao kopije njihove pošte na svoj korisnički račun.

Zanimljivo, većina ih nije provjeravala postavke nakon što bi ponovno uspostavila kontrolu nad računom, pa bi Chaney nastavio primati njihovu poštu.

Uz desetogodišnju kaznu zatvora, 36-godišnji Amerikanac iz Floride mora platiti i odštetu - 66.179 dolara (nešto manje od 390,5 tisuća kuna)

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...