Navigation Content

UTORAK 11. PROSINCA

Procurile kritike 'Hobita', hrvatsku premijeru gledajte na tportalu!

U hrvatska kina uskoro stiže jedan od najiščekivanijih filmova godine - 'Hobit'. Ekranizacija romana J.R.R. Tolkiena na velike ekrane stiže punih devet godina od filma 'Gospodar prstenova: Povratak kralja', koji je osvojio 11 Oscara i bitno mjesto u povijesti kinematografije

Foto: Outnow.ch/ Live videostream s hrvatske premijere 'Hobita' koja će se održati u utorak 11. prosinca u Blitz Cinestaru Arena moći ćete gledati ekskluzivno na tportalu.

'Hobit' je temeljen na relativno kratkom romanu J.R.R. Tolkiena objavljenom 1937, a prvi kritičari u SAD-u već su pogledali film i kažu da je jako dobar, iako mu neki prigovaraju da je malo predug. 'Iako je film postigao uspjeh na kinoblagaajnama, cijepanje izvornog materijala u više filmova oponaša frustrirajući trend među unosnim adaptacijama fantastičnih romana', piše Variety.

Mnogi kritičari hvale vizualna postignuća filma i Jacksonov kontinuitet u baratanju specijalnim efektima. 'Devet godina nakon posljednje adaptacije J.R.R .Tolkiena, Jackson nije izgubio ništa od svoje sposobnosti da ponudi mainstream zabavu, čak i kad se u njegovim postupcima primjećuje deja vu', piše Screen International.


Kritičari su podijeljeni oko Jacksonove odluke da 'Hobita' snima pomoću high-speed 3D kamere koja snima dvostruko veći broj sličica u sekundi od normalne kamere, pa ta tehnika izaziva mučninu i glavobolje kod dijela publike.

Glumac Martin Freeman, koji tumači ulogu mladog Bilboa (u 'Gospodaru prstenova' ga glumi Ian Holm), dobio je pohvale, kao i Richard Armitage, koji glumi patuljka Thorina. Najviše je pohvala dobio Andy Serkis za ulogu Golluma.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...