Navigation Content

BATMAN KOLEKCIJA

Sva tri dijela Viteza tame u MAXtv videoteci

Vitez Tame: Povratak, posljednji iz Batmanove trilogije o vitezu tame, usporedno sa svjetskom Blu-ray i DVD premijerom dolazi i u MAXtv videoteku gdje je dostupan i kao dio Batman kolekcije.

Foto: Warner/ Nolanov 3. nastavak sage o Vitezu tame - Povratak bio je jedan od najočekivanijih naslova godine, a od 28. studenog svojim Tumblerom će tutnjati i MAXtv videotekom. U Batman kolekciji MAXtv videoteke najnovijem nastavku pridružit će se i njegovi prethodnici, stoga ćete trilogiju o mračnom superjunaku moći pogledati u jednome dahu. Prisjetimo se povijesti Nolanovog 'Batmana' i što nas očekuje u Batman kolekciji.


Batman: Početak

Nakon dugogodišnje suše kvalitetnih obrada stripa na filmskom platnu, 'Batman: Početak' je već svojim naslovom najavio ponovo rođenje ovog uspavanog žanra. Nakon što je Darren Aronofsky odbio redateljsku palicu, Christopher Nolan izvrsno se snašao u redateljskom stolcu, a karizma i intenzitet kojim Christian Bale dominira kadrom u crnom kostimu pokazali su se kao kvalitete koje garantiraju uspjeh.

Jedna od svježina koje je 'Batman: Početak' ponudio jest nova i nadopunjena priča o postanku Viteza tame, nastavljena na svima poznatu crticu iz njegovog djetinjstva i ubojstva njegovih roditelja, što je publika neočekivano dobro prihvatila. Gledatelji i kritika su podjednako dobro prihvatili novog Batmana kiteći ga lovorikama bez sustezanja, a zamalo mu je izmakao zlatni kipić za najbolju fotografiju.

<object width="600" height="360"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/7zdFsoUF-Fg?version=3&amp;hl=en_GB"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/7zdFsoUF-Fg?version=3&amp;hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" width="600" height="360" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>


Vitez tame


Nastavkom sage o Čovjeku šišmišu Nolan je nadmašio samog sebe, u čemu mu je nemalo pomogao izvrsni Heath Ledger. Jedan od aseva u rukavu koji je čuvao za nastavak, ili bolje reći džokera, je upravo vraćanje Jokera, Batmanovog najljućeg neprijatelja, u žižu radnje. Nakon što su sitnu prašinu digli tračevi kako se Jack Nicholson duri jer ga novi redatelj nije pozvao da reprizira jednu od svojih najupečatljivijih uloga, prašina se brzo slegla i glasovi koji su rogoborili protiv novog Jokera brzo utihnuli kada se Ledgerova izbijeljena faca s morbidnim osmijehom prvi puta pojavila u kadru.

Nakon brojnih nagađanja o tome tko će u 'Vitezu tame' odglumiti Jokera, unatoč pritiscima studija i producenata, Nolanu je uvijek jedini izbor bio Ledger. Na učestale upite zašto se odlučio baš za ovog mladog glumca, Nolan bi odgovorio - 'Zato jer je neustrašiv'. Mnogi kritičari su se složili da je već odličnog Christiana Balea mladi Australac lakoćom zasjenio svojim hipnotičnim portretom manijakalnog sociopata, a za ovu neponovljivu ulogu nagrađen je Oscarom. Neponovljivu jer je nažalost najprestižnijom filmskom nagradom nagrađen posmrtno.

<object width="600" height="360"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/yQ5U8suTUw0?version=3&amp;hl=en_GB"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/yQ5U8suTUw0?version=3&amp;hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" width="600" height="360" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>


Vitez tame: Povratak

U posljednjem dijelu sage o Batmanu sudbinu našeg omiljenog borca za pravdu zna samo jedan čovjek, izvanredni redatelj Christopher Nolan koji je ovoga puta Batmana stavio pod veliki psihički i fizički pritisak. Bruce Wayne je stariji, nakon osam godina izbivanja ni njegova fizička sprema nije onakva na kakvu smo navikli, pao je u nemilost građana Gothama, a negativac nikad nije bio brutalniji.

Izvedba Toma Hardyja kao terorističkog vođe je maestralna, nekolicina kritičara ga čak uspoređuje s Ledgerovim ranije spomenutim negativcem, a kao jedini minus njegovog lika navode što mu je lice neprestano zaklonjeno maskom pa nas ne može fascinirati manijakalnim izrazima lica kakvima je gospodario kadrovima u 'Bronsonu'. Njegova partnerica u kriminalu je Catwoman u čiji tijesni kostim se ovoga puta uvukla iznenađujuće dobra Anne Hathaway.

Christopher Nolan je postavio jedan nedokučiv nivo kad je u pitanju brak stripa i filma, a u to se možete i sami uvjeriti u Batman kolekciji MAXtv-a od 28. studenog.

<object width="600" height="360"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/g8evyE9TuYk?version=3&amp;hl=en_GB"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/g8evyE9TuYk?version=3&amp;hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" width="600" height="360" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...