Navigation Content

DOKUKINO u KIC-U

Dokumentarci se vraćaju u grad

Zagrebačko kino za dokumentarce u utorak, 13. studenoga u 21 sat ponovo podiže svoja platna na novoj lokaciji, u Kulturno-informativnom centru (KIC)

Foto: Promo/ Na otvaranju možete pogledati izraelski film 'Život u slikama'.  Nakon filma ostanite na tulumu otvaranja uz glazbeni izbor domaćeg dokumentarista Andreja Korovljeva. Na programu do kraja godine očekujte 'Che – novi čovjek', program Majke i kćeri, 'Dobar život', 'Djevojčice modeli', 'Posljednja ambulantna kola Sofije' i još puno dobrih dokumentaraca.

Jedino zagrebačko kino za dokumentarce, Dokukino, u utorak, 13. studenoga u 21.00 ponovo podiže svoja platna na novoj lokaciji, u Kulturno informativnom centru (KIC) u Preradovićevoj 5. Na repertoaru vas očekuje raznolik dokumentarni program kojim možete začiniti još jednu zagrebačku zimu. Novosti ove dvorane u centru grada mogli ste vidjeti tijekom 10. Zagreb Film Festivala, a ako ste propustili tu priliku, svakako dođite provjeriti novu lokaciju dokumentaraca.

Na otvaranju pogledajte izraelski film 'Život u slikama' koji je uz niz nagrada osvojio i posebno priznanje na upravo završenom 10. Zagreb Film Festivalu. Ironična, živahna i nevjerojatno duhovita 96-godišnjakinja Miriam Weissenstein uz pomoć svog unuka Bena pokušava spasiti fotografski studio i gotovo milijun negativa na kojima se nalaze važni trenuci iz izraelske povijesti. Usprkos generacijskom jazu i mnogim sukobima, Ben i Miriam kreću na dirljivo putovanje začinjeno tisućama važnih negativa koji možda uskoro neće preživjeti pred naletom novog kapitalizma.

Foršpan filma 'Život u slikama'

Do kraja godine u Dokukinu možete pogledati što se skriva iza jedne od najznačajnijih ikona našeg doba - Che Guevare. 'Che – novi čovjek' kao i američki film 'Djevojčice modeli' koji pruža uvid u rijetko viđenu stranu svijeta mode te tjera da se zapitate da li iza sofisticiranih i samouvjerenih slika žena koje vas gledaju s naslovnica i reklama stoji djevojčica u nezdravim životnim uvjetima koja čezne za domom, a nikada nije dobila ni novčića za sjajnu viziju života koju gledate.

 

Foršpan filma 'Djevojčice modeli'
Dokukino i udruga 90-60-90 organiziraju promociju kataloga izložbe 'Majke i kćeri' uz ciklus dokumentarnih filmova koji tematiziraju ovaj delikatan odnos. U konstruiranju identiteta, kći prolazi kroz složeni proces identifikacije i diferencijacije unutar istog spola. Premještanje identiteta s majke na kćer i obrnuto ili čak nemogućnost njihova razlikovanja unosi napetost među njima. Kako bi odali svoju počast ovom odnosu pozivamo vas da na filmove povedite svoju majku ili kćer i platite samo jednu ulaznicu.

Danska inačica nezaboravnog Grey Gardensa, 'Dobar život' donosi priču dvjema ženama, majci i kćeri, koje žive na sunčanoj portugalskoj obali. Tijekom života imale su više nego dovoljno novca za uživanje, ali sada imaju problem. Kćerka, 56-godišnjakinja, koja u životu nije radila ni jednog jedinog dana, odjednom mora zaboraviti svoj dekadentni način života i stvoriti si kakvu-takvu sigurnost, a za neimaštinu optužuje svoju majku 'koja je nije navikla raditi'.

Foršpan filma 'Dobar život'
Znate li koji je domaći dokumentarac osvojio devet međunarodnih nagrada, uključujući onu na Cannesu, Karlovyim Varima, Jihlavi, DOC Leipzigu? Apsolutni hit i nevjerojatna uspješnica u koprodukciji hrvatskog Nukleusa 'Posljednja ambulantna kola Sofije' nakon niza festivala u studenom stiže u redovnu distribuciju Dokukina KIC. U gradu u kojem 13 kola hitne pomoći pokušava opslužiti gotovo tri milijuna stanovnika, Krassi je netipičan heroj: puši cigaretu za cigaretom i spašava živote u neprekidnoj smjeni od 48 sati. Ovo je film o avanturama doktora, medicinske sestre i vozača ambulantnih kola u Sofiji, glavnom gradu Bugarske. Boreći se pod navalom besmislica zdravstvenog sistema koji je u rasulu i jedva zarađujući za život, njih troje pokušavaju spašavati živote.
Foršpan filma 'Posljednja ambulantna kola Sofije'
Jedan termin u mjesecu rezerviran je za dokumentarce Jewish Film Festivala pa u studenom pogledajte film 'Posljednji let Petera Ginza', a u prosincu film 'Nickyjeva obitelj'. Od festivalskih programa u najavi za prosinac nalaze se dokumentarni program Human Rights Film Festivala te The Best of Vox Feminae. Termini rezervirani za dokumentarni program Dokukino KIC-a su utorak, subota i nedjelja. Više o Dokukino KIC programu pratite na dokukino.net kao i facebook stranici Dokukino KIC.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...