Navigation Content

REDATELJSKA VELIČINA

Filmovi po kojima ćemo pamtiti Tonyja Scotta

U nedjelju je svijet ostao bez Tonyja Scotta, redatelja velikih filmskih hitova, od kojeg se opraštamo prisjećanjem na njegove ponajbolje filmove

Foto: outnow.ch/ Šezdesetosmogodišnji redatelj Tony Scott u nedjelju je navodno počinio samoubojstvo, skočivši s mosta u Los Angelesu. Iza sebe je ostavio brojne filmske hitove, od kojih izdvajamo nekoliko nama posebno dragih.

'Top Gun'


Najslavniji film Tonyja Scotta sasvim sigurno je jedan od najvećih filmskih hitova 80-ih godina prošlog stoljeća, 'Top Gun'. U tom mlađahnom filmskom klasiku vojni piloti Tom Cruise i Val Kilmer bore se za svoje mjesto pod suncem, a da bi na nebu lakše uhvatio zvijezde, mladog Toma na zemlji čeka instruktorica astrofizike, prelijepa Kelly McGillis.


'Državni neprijatelj'


U ovom akcijskom trileru Will Smith glumi odvjetnika koji u bijegu upoznaje tajanstvenog samotnjaka Genea Hackmana, starog stručnjaka za nadzor i praćenje.


'Grimizna plima'

Jedan od Scottovih omiljenih glumaca i najčešćih suradnika, Denzel Washington, u akcijom nabijenom trileru glumi mladog zapovjednika na ratnoj podmornici koji se sukobi s odlukom kapetana, Genea Hackmana.


210094,162385,185391,209976
'Zanimanje špijun'

Neposredno pred svoje umirovljenje, iskusni CIA-in operativac Robert Redford doznaje da je njegov štićenik u Kini uhićen zbog špijunaže. Informacije kojima raspolaže govore da će mlađahni Brad Pitt biti ustrijeljen za 24 sata ne intervenira li američki predsjednik, ali i ukazuju na to da je namjerno napušten u cilju ispravljanja određenih diplomatskih pogrešaka.


'Tjelesna straža'

U ovom punokrvnom hardcore akciću bivši američki marinac Denzel Washington, ogorčen, sklon samoubojstvu i alkoholu, odlazi u Mexico City te na nagovor prijatelja Christophera Walkena prihvaća posao tjelesnog čuvara bogate obitelji koja već neko vrijeme dobiva pisma u kojima im se prijeti otmicom njihove kćeri. S vremenom se sprijatelji s desetogodišnjom Dakotom Fanning, no ubrzo djevojčica doista biva oteta i ubijena. Bijesni Denzel kreće u krvavi osvetnički pohod na otmičare.


'Prljavi igraju prljavo'

Za kraj jedna televizijska poslastica. Film koji nas svako malo razveseli na našim TV programima pokazuje nam Brucea Willisa u punoj 'umri muški' formi. U kompi s Damonom Wayansom, koji glumi posrnulu bivšu zvijezdu američkog nogometa, šamara protivnike, usput nas beskrajno uveseljavajući i nasmijavajući cinizmom i muškim humorom.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...