Navigation Content

Završeno snimanje filma Move On u Hrvatskoj

Snimanje pete epizode filma Move On, prvog interaktivnog filma ceste jučer je završilo u Hrvatskoj. Scene koje obiluju akcijom i u kojima se u glavnoj ulozi pojavljuje međunarodno nagrađivani glumac Mads Mikkelsen i zvijezda u usponu Gabriela Marcinkova snimane su u protekla tri dana na različitim lokacijama u Opatiji, Rijeci i okolici

Foto: Hrvatski Telekom/ Kao najatraktivnije lokacije za snimanje producenti i redatelj odabrali su hotel Ambassador u Opatiji, u Rijeci - Šetalište XIII. divizije i ulicu Ivana pl. Zajca te Bakarski most. A posebno su oduševljenje pokazali Harterom, koju su namijenili za noćne scene partyja.

U manjim ulogama pojavljuju se dvoje sretnih korisnika odabranih od strane produkcijskog tima putem www.move-on-film.hr, u scenama koje su se snimale u hotelu Ambasador u Opatiji.

Filmska ekipa na putu je od 9. srpnja te će tijekom 40 dana posjetiti osam zemalja. Svakoj zemlji bit će posvećena jedna epizoda, a Hrvatska je nakon Nizozemske, Slovačke, Austrije i Mađarske peta u kojoj se Move On snima. Do kraja filma preostaje im još snimanje u Crnoj Gori, Makedoniji i Njemačkoj.

Move On je prvi interaktivni film na svijetu, točnije prvi koji je publici omogućio da utječe na događaje kroz koje prolazi glavi lik. Mogućnosti sudjelovanja korisnika su brojne. Primjerice, stotine hrvatskih korisnika imali su priliku pridružiti se snimanju tijekom jedne večeri u klubu Hartera, prema prijedlozima korisnika izabran je kafić u kojem su snimane dnevne scene, piće za glavnog glumca, a glazbena podloga u kafiću djelo je banda Hold Your Horses iz Đakova. Hrvatski korisnici osmislili su i reklamu za kremu za sunčanje, naslovnicu novina koje čita protagonist te ime hotela u kojem u Hrvatskoj odsjeda.

Komentirajući iskustvo uključivanja u glumačku ekipu ovog projekta mladi plesač Boris Morović (22) iz Osijeka je izjavio:

“Ples je ono što me oduvijek zanima i što zaista volim. Presretan sam što su upravo mene izabrali i što mi se pružila prilika biti dijelom odlične ekipe filma Move On. Zaista je to jedno veliko životno iskustvo, doživjeti nastajanje filma kao i svojom vještinom doprinijeti njegovu stvaranju.”

Film se snima u suradnji s Deutsche i Hrvatskim Telekomom, a u projektu sudjeluje još deset tržišta DT-a: Albanija, Austrija, Bugarska, Češka, Njemačka, Mađarska, Makedonija, Crna Gora, Nizozemska i Slovačka.

Nikolina Jaković, direktorica Odjela za marketinške komunikacije HT-a: „Ovaj je projekt jedinstven u svijetu, po prvi puta publika jednog filma ima mogućnost sudjelovati u njegovom stvaranju svoji idejama i kreativnošću. Korisnici su mogli pratiti zahtjeve produkcijskog tima putem jedinstvene stranice, move-on-film.hr te na istoj prijaviti svoje ideje i tako sudjelovati u projektu. Hrvatski Telekom na ovaj je način podržao svoje postojeće ali i buduće korisnike u zajedničkom sudjelovanju na ovom jedinstvenom projektu, ali i promociju Hrvatske na čijim je lokalitetima snimanje upravo završeno. Svi zainteresirani koji do sada nisu sudjelovati u stvaranju Move On-a, još uvijek imaju priliku to učiniti idućih dana jer produkcijski tim traga za soundtrackom filma kao i statistima koji će sudjelovati na snimanju završnih scena u Berlinu.“

Film Move On pratite na www.move-on-film.hr

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...