Navigation Content

MOTOVUN FILM FESTIVAL

Bulajiću i Zafranoviću uručene nagrade '50 godina'

Svečana dodjela nagrade '50 godina' Veljku Bulajiću i Lordanu Zafranoviću obilježila je treći dan Motovun Film Festivala, a nagradu je obojici uručila još jedna filmska ikona, Ana Karić

Foto: Motovun Film Festival/ Prije uručivanja nagrade dvojici velikana, motovunska publika i gosti su se uz kratke inserte iz njihovih filmova 'Bitka na Neretvi' i 'Okupacija u 26 slika' prisjetili veličanstvenih karijera Bulajića i Zafranovića, koji ni nakon više od pedeset godina neprestanog rada na filmu ne prestaju raditi ono u čemu se pokazali najboljima.

Najviše emocija prilikom dodjele izazvalo je čitanje pisma koje je legendarni jugoslavenski glumac Bata Živojinović poslao organizatorima. Naime, Bata Živojinović pozvan je na Motovun Film Festival, ali je zbog zdravstvenih problema nedavno završio u bolnici. Motovunska publika velikim je pljeskom pozdravila čestitke koje je dobitnicima uputio Bata Živojinović, kojem je prvu filmsku ulogu dao upravo Veljko Bulajić.

Veljko Bulajić je ulogu dao i Ani Karić u svom filmu 'Donator'. 'Imala sam sreću što sam radila s Veljkom Bulajićem, a jednom je skoro došlo do suradnje i s Lordanom Zafranovićem, ali me nije htio', našalila se Ana Karić u trenutku kada je nagradu uručila Lordanu Zafranoviću.

Pismo Bate Živojinovića:


Poštovana gospodo,

nadam se da ću u najtežoj borbi života biti pobjednik i jednog sretnog dana doći na ugledni festival u Motovunu.

U ovim teškim danima, posebno zadovoljstvo mi čini što će na Motovunskom festivalu biti prikazan i 'Uzavreli grad' u kome sam, u svojoj karijeri, interpretirao moju najdražu ulogu. Veljku Bulajiću i ovom prilikom želim još jednom iskazati zahvalnost što me kao debitanta uveo u svijet filma ulogom u 'Vlaku bez voznog reda'.

Srdačno pozdravljam gledaoce 'Uzavrelog grada', gosp. Igora Mirkovića i njegove suradnike i starog drugara Rajka Grlića uz sjećanje na našu odličnu suradnju.

Vaš Bata Živojinović

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...