Navigation Content

OD 3. DO 5. SVIBNJA 4.

ETNOFILm festival uskoro u Rovinju

Četvrto izdanje međunarodnog festivala etnografskog filma, ETNOFILm, u organizaciji Etnografskog muzeja Istre održat će se od 3. do 5. svibnja u Multimedijalnom centru grada Rovinja. U natjecateljskoj konkurenciji će se prikazati 24 filma domaće i svjetske produkcije

Foto: etnofilm festival/ Ovogodišnje, četvrto izdanje ETNOFILm festivala, međunarodnog etnografskog filmskog festivala, održat će se od 3. do 5. svibnja u Multimedijalnom centru grada Rovinja u organizaciji Etnografskog muzeja Istre.

Od 126 prijavljenih filmova, u natjecateljskom dijelu prikazat će se 24 filma domaće i svjetske produkcije. Nagrade, u četiri kategorije, dodjeljuje stručni žiri koji čine Nicole Hewitt, docentica na Odsjeku za animirani film i nove medije i Etami Borjan, znanstvena novakinja na Odsjeku za talijanistiku Filozofskog fakulteta iz Zagreba, a kojim predsjeda Jacques Lombard, direktor pariškog Međunarodnog festivala etnografskog filma Jean Rouch. Sve projekcije su besplatne.

U popratnom programu, od 27. travnja do 3. svibnja, uz podršku UNESCO-ovog ureda iz Venecije održat će se radionica vizualne antropologije pod vodstvom profesora Alana Grossmana iz Dublina, prošlogodišnjeg laureata ETNOFILm festivala. Dana 2. svibnja održat će se i okrugli stol na kojem će gostovati mladi vizualni antropolozi s područja jugoistočne Europe okupljeni temom perspektiva vizualne antropologije i kulturnih politika svojih zemalja u domeni očuvanja nematerijalne baštine. Za vrijeme festivala bit će postavljena izložba fotografija, a svaku večer održavat će se tulumi s DJ-evima.

Specijalni gosti ovogodišnjeg festivala su profesori Jay Ruby i Marcus Banks, obojica vizualni antropolozi svjetskoga glasa. Jay Ruby je jedan od osnivača Društva za antropologiju vizualnih komunikacija i osnivač Konferencije vizualne antropologije, a Marcus Banks profesor na Oksfordskom sveučilištu. U sklopu festivala ekskluzivno će predstaviti svoju najnoviju knjigu 'Made to Be Seen - Perspectives on the History of Visual Anthropology'.

ETNOFILm festival hrvatskoj publici premijerno predstavlja recentne etnografske filmove svjetske produkcije i potiče diskusiju oko relevantnih vizualno-antropoloških tema. Festival promovira međukulturnu toleranciju, proučavanje i razumijevanje kultura, a tematizira i pitanja dokumentacije nematerijalne baštine.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...