Navigation Content

16. DO 22. TRAVNJA

110 filmova na 21. Danima hrvatskog filma

21. Dani hrvatskog filma održat će se od 16. do 22. travnja u Studentskom centru uz bogat popratni program

Foto: dani hrvatskog filma/ Ove je godine selekcijska komisija u sastavu Dean Šoša, Bruno Kragić i Ana Hušman u program konkurencije uvrstila 110 filmova, od čega su 22 igrana filma, 20 animiranih, 17 dokumentarnih, 18 eksperimentalnih, 16 glazbenih spotova i 17 namjenskih filmova.

Prikupiti, prikazati i vrednovati najbolje domaće filmove i audiovizualne proizvode te ih predstaviti široj javnosti i dalje je glavni cilj Dana hrvatskog filma. Svake godine Dani predstavljaju i nove filmske autore, kojima je to nerijetko prvi zapaženiji izlazak u javnost.

Uz glavni program konkurencije i na ovogodišnjoj festivalskoj manifestaciji očekuje nas bogat popratni program. U suradnji s Blank_filmskim inkubatorom od 17. do 19. travnja održat će se trodnevna besplatna radionica za 12 polaznika, dok će se u suradnji s Hrvatskim filmskim ljetopisom održati radionica filmske kritike pod nazivom 'Kritični dani'.

Kućni reklamni video - KRV program je na kojem će se, u opuštenoj atmosferi kafića Teatra &TD četvrtu godinu za redom prikazivati reklame nastale u privatnim produkcijama.

Program 'Titlujem srpske filmove za Dane hrvatskog filma' održat će se 18. travnja s početkom u 20.30 sati, a riječ je o pokušaju realizacije originalne ideje titlovanja srpskih filmova za prikazivanje kod hrvatskih distributera. Istoga dana možete saznati sve što vas je zanimalo o odnosu filma i autorskih prava na tribini pod nazivom 'Treba li nam autorsko pravo... novac ili umjetnost?', autorskopravnog specijalista Stribora Jurčića.

Sastavljen od tima prekaljenih kvizaša, kviz DHF-a 'Kviz ga nije volio' by Dada Jihad će 19. travnja, s početkom u 20 sati u kafiću Teatra &TD prigodno provjeriti (ne)znanje filmaša o povijesti, zemljopisu, faktografiji i triviji domaćih pokretnih slika.

Kao i prethodnih godina Skate pool kino će ugostit kratke amaterske filmove iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, a prije projekcije moći ćete se zagrijati uz DJ performans, dok ćete od 23 sata moći uživati uz besplatan koncert Final Approacha (Slo), Black Cellsa (HR) i Svinja (HR) u Sretnoj kući.

Glazbeni će dio programa upotpuniti i zagrebački ska reggae funk pop bend Nan deSKA?!, koji će rasplesati filmaše i filmašku publiku na samom otvaranju festivala, u ponedjeljak, 16. travnja, u polukružnoj dvorani Teatra &TD. Rasplesana i opuštena atmosfera glavna je karakteristika njihovih energičnih nastupa kojima su dosad zakačili brojnu publiku i plasirali se na programe niza glazbenih festivala u Hrvatskoj i inozemstvu. Ovoga puta Nan deSKA?! će publici osim svoje glazbe predstaviti i novi video spot za pjesmu 'Volim te'.

Osmeročlani bend zaljubljen u 50-e Billie & the Kids ubacit će vas u vremeplov i odvesti u vrijeme rhythm & bluesa, u vrijeme plesnih haljina, u vrijeme rock'n'rolla, 20. travnja u Teatru &TD! Nakon koncerta Billie & the Kids zasigurno ćete htjeti ostati s nama uz rockabilly DJ program do kasnih noćnih sati.

U subotu, 21. travnja, predstavljamo vam koprivnički indie punk rock bend Suho Grlo Nos i njihov drugi studijski album 'Manifest gluposti'. 'Ovim glazbenim miksom Violent Femmsa na distorziji, thermalske percepcije društvene stvarnosti, elegancije Sonic Youtha, kao i utjecajem fragmenata Nirvane, Pixiesa, Overflowa i mnogih drugih pokušali smo sami predstaviti svoje viđenje ljudske gluposti', ističu SGN-ovci.

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...