Navigation Content

MAXtv VIDEOTEKA PREDSTAVLJA

Tri mušketira i Ratnik u vašem domu

Ne propustite najnovije hitove u MAXtv videoteci - najnoviju moderniziranu viziju klasika Aleksandrea Dumasa o legendarnim mušketirima te 'Ratnika', borilačku dramu nominiranu za Oscara

Foto: Blitz/

TRI MUŠKETIRA

Slavna knjiga Alexandrea Dumasa djelo je za kojim filmaši posežu jako često: nakon prve ekranizacije, snimljene 1903. godine, najveći razmak između dviju adaptacija bio je 15 godina. U našem tisućljeću adaptacije uvode nove elemente u priču: u filmu 'Mušketir' iz 2001. godine likovi se koriste borilačkim vještinama, a redatelj najnovije verzije, Paul W. S. Anderson (prvi i četvrti film serijala 'Resident Evil', 'Alien protiv predatora'), dodao je fantastični element letećih ratnih brodova.

Osnove zapleta su manje-više nepromijenjene: priča se formira oko mladog D'Artagnana (Logan Lerman) koji se udružuje sa stara tri mušketira kako bi spriječili pokvarenog Richelieua (Christoph Waltz) u nastojanju da Francusku uplete u rat s Engleskom. Gostuju Orlando Bloom kao Buckingham i Milla Jovovich kao Milady, opasna ubojica koja radi za obje strane.

Produciran sa solidnim budžetom od 75 milijuna dolara, film se odlikuje vrlo atraktivnom scenografijom, kostimima i specijalnim efektima, a u glumačkoj ekipi osobito se ističe sjajni oskarovac Christoph Waltz (nezaboravni major Landa iz 'Nemilosrdnih gadova' Quentina Tarantina) u ulozi kardinala Richelieua.


RATNIK

Borilačka drama redatelja Gavina O’Connora pripada među najhvaljenije filmove prošlogodišnje američke produkcije, a od niza priznanja koja je dobila ističe se nominacija Nicka Noltea za Oscara za sporednu ulogu.

Junaci filma su braća Conlon, Brendan (Joel Edgerton) i Tommy (Tom Hardy) koji se nalaze u posve različitim životnim situacijama, a spletom okolnosti odlučuju se prijaviti na intenzivni borilački turnir. Izvan svih očekivanja, obojica se brzo probiju do vrha turnira čije je veliko finale zapravo prilika da se obračunaju i za sve obiteljske razmirice koje ih muče.

'Ratnik' je rijedak moderan borilački film gdje gledatelj navija za oba suparnika, ponajviše zbog vrhunskih glumačkih nastupa. Tom Hardy i Joel Edgerton vrlo su uvjerljivo uživljeni u svoje likove, kao i Nick Nolte, kome je uloga Paddyja Conlona, oca dvojice junaka, najbolja u posljednjih desetak godina. Redatelj O'Connor (kod nas dosad najpoznatiji po policijskoj drami 'Ponos i slava' s Edwardom Nortonom i Colinom Farrellom) vješto održava dinamiku priče 'sirovim' vizualnim stilom, s borilačkim scenama koje se doimaju iznimno autentično.
Rezultat je snažna drama koja zasluženo uživa jako dobru reputaciju.

<object width="600" height="360"><param name="movie" value="http://max.tportal.hr/player/MaxPlayer.swf?v=11295"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://max.tportal.hr/player/MaxPlayer.swf?v=11295" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="600" height="360"></embed></object>

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...