Navigation Content

SLAVNI REDATELJ U DUBROVNIKU

Coppola najavio povratak u Hrvatsku

Francis Ford Coppola u Dubrovnik je opet došao nakon 50 godina jer kaže da ga uz taj grad vežu samo najljepše uspomene

Foto: Sony Pictures/ Malo tko je ostao imun na ljepote koje nudi Dubrovnik pa se svi koji su ga ikada posjetili opet u njega vrate. Najbolji primjer toga je slavni američki redatelj, scenarist i producent Francis Ford Coppola koji je nakon 50 godina ponovno zakoračio Stradunom.

Tvorac filmskog hita 'Kum' u grad pod Srđem stigao je još u srijedu, ali se za šetnju dubrovačkim ulicama odlučio tek danas u popodnevnim satima. A u šetnji ga nije spriječila ni nedavna operacija zbog koje ima problema s nogom i hodanjem.

Laganim korakom, Coppola je koračao gradskom jezgrom i sa zadovoljstvom se fotografirao i popričao s građanima koji su prepoznali poznatog redatelja, dobitnika pet Oscara.

'Želio sam samo doći nekoliko dana i pisati u gradu za koji me vežu lijepe uspomene. To je razlog mog dolaska' rekao je 72-godišnji redatelj okupljenim novinarima, a navodno će u Hrvatsku doći opet za nekoliko mjeseci.

Poželio je popiti kavu u Gradskoj kavani baš kao i prije pola stoljeća kada ga je posebnost grada sa zidinama oduševila. Nakon 'ćakule' uz kavu Coppola je kušao i dalmatinske specijalitete u jednom ribljem restoranu.

Slavni redatelj u Dubrovnik je stigao iz Pariza privatnim avionom vrijednim 300 milijuna kuna, kakvim se inače koristi i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy. Odsjeo je u luksuznoj Vili Agava u sklopu poznatog dubrovačkog hotela Excelsior.

U Hrvatskoj će se zadržati do petka poslijepodne kad nastavlja put po Europi. Naime, nakon suncem okupanog Dubrovnika Coppola ide u rusku prijestolnicu.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...