Navigation Content

POVIJESNA SRAMOTA

Disney izgubio 200 milijuna dolara zbog propasti 'Johna Cartera'

Znanstvenofantastični ep 'John Carter' mogao bi biti najveći filmski 'flop' svih vremena

Foto: Blitz Cinestar/ Filmska povijest pamti nekoliko filmova koji su koštali puno, a zaradili gotovo ništa, a 'John Carter' će se pridružiti klubu najvećih razočaranja. Naime, Disney bi zbog katastrofalno niske razine interesa za ovaj film mogao izgubiti i do 200 milijuna dolara.

Priča o vojniku sa Zemlje koji odlazi na Mars u cijelom je svijetu zaradila oko 184 milijuna dolara, a od toga polovina odlazi u ruke vlasnika kinodvorana. Film je koštao oko 250 milijuna, s time da je potrošeno oko dodatnih 100 milijuna na marketing koji očito nije upalio – pa računicu obavite sami.

Disney će tako izgubiti velik novac i već je doživio pad dionica od jedan posto, a nikome nije jasno kako to da publika nije zagrizla i pokazala interes za ovaj igrani uradak Andrewa Stantona, Pixarovog redatelja i autora velikih animiranih hitova kao što su 'Finding Nemo' i 'Wall-E'.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...