Navigation Content

NAKON TEŠKE BOLESTI

Umrla legendarna voditeljica Helga Vlahović

U ponedjeljak oko 15 sati napustila nas je legendarna voditeljica Helga Vlahović nakon borbe s teškom bolešću

Foto: Borna Filic/ Helga Vlahović nedavno je završila u Vinogradskoj bolnici nakon što joj se pogoršalo stanje uzrokovano karcinomom maternice s kojim se borila posljednje tri godine. Ovu bitku legendarna je voditeljica, kako nam je potvrđeno sa HTV-a, nažalost, izgubila.

Helga Vlahović jedno je od najpoznatijih i najvoljenijih televizijskih lica bivše Jugoslavije. Njena karijera trajala je više od pet desetljeća, a iako je posljednje četiri godine bila u mirovini, od svoje vjerne publike oprostila se tek nedavno, na ovogodišnjem Novogodišnjem koncertu iz Zlatne dvorane Musikvereina.

Helga Vlahović Brnobić bila je jedna od najpoznatijih i najomiljenijih voditeljica od početaka televizije u Hrvatskoj.

Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a od 1964. godine radila je na Televiziji Zagreb.

Helga Vlahović vodila je mnoge televizijske emisije, festivale, zabavno-glazbene projekte poput TV magazina, 'Svijeta pozornice', 'Jadranskih susreta' i ostalih. Bila je i voditeljica glavnog Dnevnika, emisija 'Jučer, danas, sutra' te mnogih drugih.

Govoreći više stranih jezika, vodila je brojne domaće i međunarodne projekte i festivale sve do natjecanja za pjesmu Eurovizije 1990. u Zagrebu.

Život Helge Vlahović Brnobić obilježili su radio i televizija, a ona im je to vratila na najbolji mogući način. Njezina visoka profesionalnost i snažna osobnost došle su do izražaja još sredinom 60-ih kad je kao mlada spikerica učila od Gordane Bonetti, Ljube Jelčića, Zvonimira Đuretića, Marte Tomljenović i drugih kojima je uvijek bila zahvalna.

Odrastajući s medijima u kojima je zajedno s mnogim kolegama i suradnicima ostavila neizbrisiv trag, Helga je plijenila svojim znanjem, besprijekornim govorom i ljudskom toplinom koji su prelazili granice ekrana.

Helga Vlahović obilježila je cijelu jednu televizijsku epohu i zajedno s kolegama Oliverom Mlakarom, Željkom Fattorini, Vesnom Spinčić Prelog, Jasminom Nikić i Ksenijom Urličić pripadala je tzv. zlatnom dobu televizije u Hrvatskoj.

<iframe width="600" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ZbO7sC5n6NU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...