Navigation Content

U BEOGRADU

Na premijeru filma Angeline Jolie došlo 12 gledatelja

Srpska metropola ignorirala je premijeru filma Angeline Jolie 'U zemlji krvi i meda'

Foto: Sipa/ Beogradskoj premijeri filma 'U zemlji krvi i meda' holivudske filmske zvijezde Angeline Jolie u četvrtak navečer nazočilo je svega 12 gledatelja, prenose u petak beogradski mediji ističući kako je troje od njih dvoranu napustilo prije završetka filma.

Sama projekcija filma, koji je u Srbiji došao na loš glas i prije nego što je prikazan, protekla je uz povremena negodovanja, navodi se te se ističe kako se dio srpske javnosti zalagao za to da film ne bude prikazan u Srbiji, kao i da je uoči premijere postojao strah da bi na projekciju mogli upasti i pripadnici desničarskih organizacija.

Gledatelji koji su film pogledali do kraja uglavnom su negativno komentirali film ocijenivši ga mučnim, surovim i jednostranim, dodaje se.

Na sarajevskoj premijeri sredinom veljače Angelina Jolie, odgovarajući na novinarska pitanja, izjavila je kako film 'U zemlji krvi i meda', koji je ujedno njezin redateljski prvijenac, 'apsolutno nije antisrpski' te da takve tvrdnje samo govore o tome koliko je 'regija' još uvijek podijeljena.

Dodala je kako je ipak bila iznenađena negativnim reakcijama srpskih medija podsjetivši kako su objavljene i potpuno lažne tvrdnje o njezinim navodnim političkim stajalištima. Izrazila je nadu kako će i gledateljstvo u Srbiji i Republici Srpskoj odlučiti pogledati film i shvatiti kako je riječ isključivo o umjetnosti.

I redatelj Danis Tanović, koji je na konferenciji za novinstvo bio u ulozi moderatora, ustvrdio je kako film Angeline Jolie nije usmjeren ni protiv koga osim protiv rata kao takvoga.

Angelina Jolie potom je također boravila u Hrvatskoj, na zagrebačkoj premijeri filma, gdje su je, uz novinare iz Hrvatske i regije, dočekali brojni obožavatelji kojima je dijelila potpise i s kojima se fotografirala.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...