Navigation Content

KRAJ SPONZORSTVA

Oscari sele iz legendarnoga Kodak Theatrea?

Dodjela Akademijinih nagrada vjerojatno se više neće održavati u legendarnom Kodak Theatreu u Los Angelesu

Foto: reuters/ Eastman Kodak tražio je način da zaključi 74 milijuna dolara težak ugovor, potpisan prije 12 godina, kojim su definirana prava da dvorana u kojoj se odvija dodjela Oscara nosi ime kompanije, javlja BBC.

CIM Gruop, tvrtka koja je vlasnik nekretnine, prigovorila je, ali je sudac presudio u korist Kodaka. CIM ne mora ukloniti ime Kodak s kazališne fasade prije dodjele Oscara 26. veljače.

Mjesto na Hollywood Boulevardu bilo je domaćin dodjele Oscara od 2002. godine. Iz CIM Groupe nisu komentirali sudsku odluku, ali su vjerojatno u potrazi za novom korporacijom koja bi bila sponzor dvorane.

Novi ugovor mora dobiti odobrenje organizatora dodjela Oscara, Akademije filmskih znanosti i umjetnosti, no nije jasno hoće li Oscar ostati u istoj dvorani.
U prosincu je Akademija krenula u razmatranje svojih pravnih opcija u okviru 20-godišnjeg ugovora s vlasnikom dvorane kako bi odlučila hoće li se obvezati na desetogodišnje produljenje ugovora sa CIM Groupom.

Ranije je ovog mjeseca, Eastman Kodak objavio da zaustavlja izradu digitalnih fotoaparata kako bi se fokusirao na profitabilnije poslove. Tvrtka stara133 godine ušla je u stečaj jer nije uspjela držati korak s konkurencijom.
Od devet filmova nominiranih za Oscara u kategoriji najboljeg filma, sedam ih je snimljeno na Kodakovom filmu.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...