Navigation Content

'LONG BANANA'

Provedite Valentinovo uz prvi hrvatski gej vestern

Iako povijesne knjige tvrde da je najzaslužniji za promociju blagdana Valentinova francuski vojvoda Charles Orleanski, varaždinska Udruga Trash u svom novom blockbusteru koji će premijerno biti prikazan na Valentinovo u kinu Cinestar Varaždin donosi pravu istinu o ljubavi

Foto: Udruga Trash/ U filmu koji je već dobio epitet hrvatske inačice drame 'Planina Brokeback', Udruga Trash se pozabavila kaubojima, rančerima, Indijancima, Meksikancima i jednim traperom koji voli duge puške.

Novi film Udruge Trash nazvan 'Long Banana' jedan je od rijetkih hrvatskih vesterna, a zasigurno i jedini hrvatski film koji se može ovjenčati nazivom gej vestern. Film je sniman 2011. godine na pet lokacija s filmskom ekipom koju je činilo čak 30 glumaca. Većina materijala snimljena je u okolici Varaždina, no ključne scene odigrane su u ekoselu Žumberak, gdje su Željko Milovanović i njegovi suradnici izgradili gradić u vestern stilu u kojem, osim rustikalnih kućica, turisti mogu vidjeti i pravi američki saloon.

Udruga Trash je iskoristila prekrasnu scenografiju i u suradnji sa Željkom i njegovim kaskaderima snimila scene dosad neviđene u hrvatskoj kinematografiji, uključujući okršaj na konjima. No 'Long Banana' nije samo vestern i nije samo gej vestern. Kao što svaki pravi trash film mora biti, 'Long Banana' je križanac svih žanrova, pa film ima i elemente političkog trilera i ljubavne drame, ali i SF akcije.

Glavne uloge tumače dugogodišnji članovi Udruge Trash s iskustvom glume u nekoliko trash blockbustera, kao što su 'Overpunishment' i 'Sun Tzu', a kao posebna gošća glavnu žensku negativku tumači poznata manekenka i voditeljica emisije 'Svjetla Hollywooda', Branka Prišlić.

Radnja filma vrti se oko zlog gradonačelnika Mr. Mayora i njegove ljubavnice Emily koji žele započeti rat između rančera i miroljubivih Bukkake Indijanaca koji žive u šumi uz obalu rijeke. Da bi izazvali Indijance na sukob, Emily i Mr. Mayor nahuškaju rančera Boba McAllistera da napadne i obeščasti kćer velikog poglavice Long Banana. No miroljubivim Indijancima u pomoć priskoči krupni i dobroćudni traper Duck Norris. Nakon što uspije spasiti poglavičinu kćer, Duck Norris je pozvan da ostane na indijanskoj zabavi zahvalnosti. Uz logorsku vatru i opojna sredstva, između njega i poglavice rađa se odnos koji nadilazi puko prijateljstvo.


Završetak te epske priče doznajte u kinu Cinestar Varaždin smještenom u trgovačkom centru Lumini u utorak 14. veljače u 18 sati.

<iframe width="600" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/lsd3K_4LG0Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...