Navigation Content

17. VELJAČE

Angelina Jolie i Brad Pitt dolaze u Hrvatsku

U organizaciji Blitz Film i Video distribucije Angelina Jolie, u pratnji Brada Pitta, dolazi u Zagreb predstaviti svoj redateljski i scenaristički prvijenac 'U zemlji krvi i meda'

Foto: Arhiva/ Film 'U zemlji krvi i meda', kojim dobitnica nagrade Oscar, Angelina Jolie, debitira kao scenaristica i redateljica, bit će premijerno prikazan u distribuciji Blitz film i videa u CineStaru Arena IMAX® 17. veljače 2012.

Svečana premijera u Zagrebu bit će ekskluzivna prilika da gledateljima u Hrvatskoj sama Angelina Jolie i ekipa filma predvođena glavnim glumcima Zanom Marjanović, Goranom Kostićem i Radom Šerbedžijom predstavi film.

U distribuciji Blitz film i videa film će u Bosni i Hercegovini gledatelji na velikim platnima moći gledati od 16. veljače, a predstavit će ga i u Sarajevu Angelina Jolie, koja će sa ekipom filma uveličati svečanu premijeru koja će biti održana 14. veljače.

Film u Hrvatska kina dolazi 18. veljače.

Film 'U zemlji krvi i meda' odvija se u pozadini rata u Bosni tijekom 90-ih godina, a donosi priču o Danijelu (Goran Kostić) i Ajli (Zana Marjanović), koji su se našli sa suprotnih strana brutalnog etničkog sukoba. Danijel je bosanski Srbin, policajac, dok je Ajla muslimanka i umjetnica. Prije rata bili su zajedno, međutim, kako nasilje preplavljuje zemlju, njihova se veza mijenja. Mjesecima kasnije Danijel služi pod zapovjedništvom svojeg oca, generala Nebojše Vukojevića (Rade Šerbedžija), kao oficir u Jugoslavenskoj vojsci. On i Ajla još se jedanput sreću kad nju trupe pod Danijelovim zapovjedništvom izvode iz stana u kojem živi sa sestrom Lejlom (Vanesa Glođo) i njezinom bebom. Sukob preuzima kontrolu nad njihovim životima, pa se njihova veza mijenja, njihovi motivi i međusobna povezanost postaju dvosmisleni, a njihova odanost sve nesigurnija.

Film 'U zemlji krvi i meda' prikazuje nevjerojatnu emocionalnu, moralnu i fizičku cijenu koju rat naplaćuje pojedincima, kao i posljedice nedostatka političke volje za intervencijom u društvo u sukobu.

Film je nominiran za Zlatni globus u kategoriji najboljeg stranog filma te je dobio nagradu Stanley Kramer koju dodjeljuje Producer’s Guild of America (PGA) filmovima ili producentima čija postignuća doprinose razumijevanju provokativnih društvenih pitanja na pristupačan i oplemenjujući način.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...