Navigation Content

FAVORIT ZA OSCARA

Američka udruga redatelja nagradila 'Umjetnika'

Nagrada Američke udruge redatelja, koja je jedna od najtočnijih prognoza za Oscara, pripala je crno-bijelom nijemom filmu 'Umjetnik'

Foto: nnz.ch/ 'Jako volim i poštujem redatelje te me ova nagrada jako dirnula i obradovala', rekao je Michel Hazanavicius, redatelj filma 'Umjetnik' koji je nedavno nominiran za Oscara u čak deset kategorija.

Budući da se u 63 dosadašnje dodjele, koliko je puta dodijeljena nagrada Američke udruge redatelja, samo šest puta nisu poklopile nagrade Američke udruge redatelja i Oscara, čini se da je crno-bijeli nijemi film sve bliže zlatnom kipiću.

James Marsh, koji je 2008. godine osvojio Oscara za film 'Čovjek na žici', dobio je nagradu u konkurenciji dokumentarnog filma za 'Project Nim', o čimpanzi koja je odgojena kao ljudska beba.

Nagradu u konkurenciji TV komedije osvojio je Robert B. Weide za epizodu serije 'Curb Your Enthusiasm', nagradu za TV dramu osvojila je Patty Jenkins za 'The Killing', a za mini seriju nagrada je pripala Jonu Cassaru i njegovim 'The Kennedys'.

Najveći gubitnik je Martin Scorsese koji je ostao kratak za nagradu i u igranom filmu za 'Huga' i u dokumentarnom s 'George Harrison: Living in the Material World'.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...