Navigation Content

'CRVENA KAPELA' U DOKUKINU

Kako nasmijati ljude usred Sjeverne Koreje?

Dokukino Croatia za kraj godine, 30. prosinca, pripremilo je pravu dokumentarnu poslasticu, film 'Crvena kapela'

Foto: Restart/ 'Crvena kapela' je dokumentarac o tri Danca koji pod krinkom kazalištaraca ulaze u Sjevernu Koreju i snimaju film koji razotkriva komunističku propagandu.

Hrabru trojku na putu u Sjevernu Koreju čine beskrupulozni novinar, invalid s teškim posljedicama moždanog udara i komičar. Njihova je misija nasmijati ljude u jednom od najstrožih režima na svijetu.

Predstavivši se kao prosocijalistička kazališna skupina u programu kulturne razmjene između Danske i Sjeverne Koreje, 'Crvena kapela' dobiva dopuštenje da putuje u Sjevernu Koreju i odigra nekoliko predstava za izabranu publiku.

Dva člana skupine, Jacobi i Simon, rođeni su u Sjevernoj Koreji i kao djeca usvojeni u Danskoj te se ovom prilikom suočavanju s vlastitim biološkim korijenima i pokušajem da izvedu predstavu u dijelu svijeta gdje humor i humanost žive u slabim uvjetima.

Film je režirao Mads Brügger, a uz njega na put su se uputili Simon Jul Jørgensen i Jacob Nossell. U Dokukinu Croatia moći ćete ga pogledati 30. prosinca.

Ako ne stignete do Dokukina Croatia, film možete posuditi u MAXtv videoteci.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...