Navigation Content

'U ZEMLJI KRVI I MEDA'

Film Angeline Jolie već dobio nagradu

Udruženje američkih filmskih producenata odat će priznanje američkoj glumici Angelini Jolie za film o ratu u Bosni i Hercegovini 'U zemlji krvi i meda'

Foto: Arhiva/ Udruženje 'Producers Guild of America' objavilo je da će redateljski prvijenac Angeline Jolie film 'U zemlji krvi i meda' dobiti nagradu Stanley Kramer za ovu godinu.

Nagrada je uspostavljena 2002. godine u znak sjećanja na ovog redatelja i dodjeljuje se svake godine producentu čiji rad osvjetljava provokativna društvena pitanja na pristupačan i inspirativan način.

'U zemlji krvi i meda' je izvanredan film koji oslikava slojevitu ljubavnu priču koja se odvija u sjeni zlodjela rata u Bosni, posebno prema ženama', izjavili su predsjednici udruženja Hawk Koch i Mark Gordon u priopćenju.

Film opisuje prijeratnu ljubav između Srbina i Muslimanke koji se tijekom rata susreću u novim okolnostima kada je on zapovjednik, a ona zatočenica.

Jolie i njezini suradnici objavili su kako su počašćeni priznanjem udruženja producenata koje su ranije dobila djela poput 'Hotela Ruande' i filma bivšeg američkog potpredsjednika Al Gorea 'Neugodna istina' koji je posvećen globalnom zagrijavanju.

Film 'U zemlji krvi i meda' u SAD-u se počinje prikazivati 23. prosinca.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...