Navigation Content

IZGUBIO U UTRCI ZA NAJ REDATELJA

'Melankolija' Larsa von Triera najbolji europski film

Na svečanosti u Berlinu Europska filmska akademija najboljim euopskim filmom proglasila je film 'Melankolija' danskog redatelja Larsa von Triera

Foto: outnow.ch/ Film 'Melankolija' danskog redatelja Larsa von Triera proglašen je najboljim europskim filmom u subotu navečer u Berlinu na 24. dodjeli nagrada Europske filmske akademije.

Lars Von Trier nije bio nazočan na dodjeli u Berlinu. On je odlučio da neće javno nastupati nakon što je proljetos izbačen s festivala u Cannesu zbog pronacističkih izjava. Nagradu je u njegovo ime preuzela supruga.

Von Trier je, međutim, izgubio u utrci za najboljeg redatelja. Pobijedila ga je sunarodnjakinja Susanne Bier za film 'U boljem svijetu', dobitnik ovogodišnjeg Oscara za najbolji film na stranom jeziku.

Najboljom glumicom proglašena je Tilda Swinton za ulogu u filmu 'Moramo razgovarati o Kevinu', a najboljim glumcem Colin Firth za 'Kraljev govor', koji je za istu ulogu već nagrađen Oscarom. 'Kraljev govor' dobio je i europsku nagradu publike za najbolji film.

Nagradu za najbolji dokumentarac dobio je Wim Wenders za 'Pinu', a najboljim scenaristima proglašeni su Jean-Pierre i Luc Dardenne za 'Dječaka s biciklom'.

Europske filmske nagrade svake godine dodjeljuju Europska filmska akademija i filmski profesionalci s cijelog kontinenta.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...