Navigation Content

STEVEN SPIELBERG

Malo je filmova u posljednjih 20 godina koje bih pogledao

Steven Spielberg nije pretjerano zadovoljan holivudskim filmovima u posljednjih 20 godina

Foto: Arhiva/ Slavni filmski redatelj Steven Spielberg rekao je za Sunday Times da se uvijek prije no što započne raditi na novom projektu vrati filmovima iz klasičnog razdoblja Hollywooda i šire, poput 'Sedam samuraja', 'Lawrencea od Arabije' i 'Divnog života', te nijemom filmu. 'Svi su oni vizualno odlično ispričane priče te imaju divno korištenje kadrova', rekao je Spielberg.

Uz te razloge, redatelj se vraća filmskim klasicima i zato što u posljednjih dvadeset godina 'nema puno filmova koje bih pogledao'. Osim kvalitete, Spielbergu se ne sviđa ni način na koji su filmovi danas producirani. On, naime, smatra da su producenti previše usmjereni na kontekst umjesto na same redatelje i scenariste te da su pretjerano naglašene glumačke zvijezde.

Za razliku od današnjih razmišljanja, Spielberg je imao sasvim drukčiji pristup filmu i, kao što znamo, nije pogriješio. 'Moja je karijera preživjela i bez filmskih zvijezda', dodao je redatelj.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...