Navigation Content

U SKLOPU CINEFESTA

Najbolji svjetski dokumentarci u Cinestaru

Novost u sklopu CineFesta na velikim platnima CineStara stalni je dokumentarni program pod nazivom Dokumentarci u 19, a neki od filmova koji će se prikazivati su 'Doktrina šoka', 'Drvo života' i 'Elitna postrojba'

Foto: Matej Grgić/ 'Dokumentarci u 19' naziv je stalnog dokumentarnog programa koji se prikazuje u CineStaru. Prvi ciklus dokumentarnog filma 'Na rubu svijesti' predstavlja filmove koji su potaknuli ljude diljem svijeta na razmišljanje o temama kao što su uloga države u očuvanju resursa, važnost zdrave ishrane, društveno odgovorno poslovanje, građanska odgovornost te odgovornost potrošača i glasača. Neki od filmova su 'Doktrina šoka', 'Otkriće tajne piramida', 'Voda: esencija života', 'Hrana d.o.o', 'Prosvijetljeni', 'Uzmimo lovu', 'Kruh naš svagdašnji', 'Na početku bijaše svjetlo', 'Najveći film ikad prodan' i 'Draquila: Italija drhti'.

'Ta serija dokumentarnih filmova, koju je pokrenuo Discovery film & video u sklopu programa CineFest, vezana je uz teme koje bacaju svjetlo na neka pozadinska zbivanja, od kojih su jedna društveno angažirana, druga se bave društvenim misterijima, a neka pak imaju doticaja s duhovnošću. U svim navedenim slučajevima zajedničko je da bacaju novo viđenje, različito od onog na što smo navikli', izjavio je Krešimir Mišak, novinar znanosti, glazbenik i pisac fantastike, pod čijom će se moderatorskom palicom nakon svake premijere dokumentarnog filma održati rasprava vezana uz prikazanu tematiku. Strani i domaći gosti odgovarat će na pitanja gledatelja te raspravljati o sadržaju filma i relevantnim pitanjima za Hrvatsku i svijet.

Blitz-CineStar u suradnji s distributerima Discovery film & video te Blitz film i video distribucijom prepoznao je potrebu ljubitelja filma za prikazivanjem nezavisnih filmova te je prije dvije godine, po uzoru na arthouse u svim europskim metropolama, omogućio kontinuiran kvalitetan kinoprogram pod nazivom CineFest u vrhunskim dvoranama kina CineStar. Filmovi u sklopu CineFesta odsad se, osim u multipleksu CineStar Zagreb (Branimir centar, dvorana 1), mogu gledati i u multipleksima CineStar Rijeka (dvorana 9) i Osijek (dvorana 2).

CineFest, osim dokumentarnih, prikazuje filmove s renomiranih filmskih festivala, mahom nagrađivane na istima, te naslove svih nezavisnih hrvatskih kinodistributera. Dio raznolikog i bogatog programa filmova bit će predstavljen kroz filmske revije. Prva u nizu je revija s prošlogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu pod nazivom Cannes express. Posjetitelji CineStara u Zagrebu, Rijeci i Osijeku tako će uz mnogobrojne blockbuster naslove moći uživati i u prvoklasnim filmovima kao što su 'Drvo života', 'Elitna postrojba 2', 'Strankinja' i 'Put'.

Više o filmovima koji se prikazuju u sklopu CineFesta i rasporedu prikazivanja saznajte na službenoj stranici CineStara: http://www.blitz-cinestar.hr/cinefest.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...