Navigation Content

GLAZBENA BIOGRAFIJA

Snima se film o Milesu Davisu, ikoni jazza

Nizu filmova o legendarnim glazbenicima pridružit će se i priča o geniju jazz glazbe

Foto: vinylrevinyl.com/ Iako se već neko vrijeme govori da Don Cheadle priprema film o Milesu Davisu, čini se da ga je u realizaciji pretekao George Tilman Jr., koji se sada službeno spominje kao redatelj ovog biografskog filma. Njega priprema uz pomoć Davisova sina Gregoryja.

Miles Davis bio je trubač i vođa benda, središnja figura jazz glazbe tijekom nekoliko desetljeća, surađujući s drugim velikanima kao što su Dizzy Gillespie, Charlie Parker, Art Blakey i John Coltrane, osvajajući Grammyje od šezdesetih sve do devedesetih, kada je i preminuo.

Film o njegovu liku i djelu zvat će se jednostavno 'Miles', a priča je zasnovana na knjizi 'Dark Magus: The Jekyll And Hyde Life Of Miles Davis', biografiji koju je napisao upravo sin Gregory. Knjiga obuhvaća sve, od Milesovog genijalnog stvaralaštva do problema s heroinom.

George Tilman Jr. već ima jednu glazbenu biografiju u svom filmskom opusu – režirao je 'Notorious', priču o legendi hip hopa Biggie Smallsu. Producent Nick Raynes već sada uspoređuje 'Miles' s hitovima kao što su 'Ray' i 'Walk The Line'.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...