Navigation Content

'U ZAKLON'

U hrvatska kina stiže ponajbolji film godine

Ponajbolji film godine, dobitnik Velike nagrade kritike u Cannesu, 'U zaklon', dolazi u domaća kina 10. studenoga

Foto: Zagreb Film Festival/ Film 'U zaklon' dobio je izvrsne kritike još na ovogodišnjem Cannesu te je vjerojatni kandidat za predstojećeg Oscara (kritiku našeg kritičara možete pročitati ovdje). Film alegorijski progovara o aktualnom, otuđenom i panici sklonom, vrlom novom svijetu.

Curtis LaForche (Michael Shannon) živi u provincijskom američkom gradiću sa ženom Samanthom (Jessica Chastain) i šestogodišnjom gluhonijemom kćerkom Hannom. Zaposlen je u građevinskoj firmi te svojoj obitelji osigurava pristojan život, no budući da je Hanni potrebna posebna skrb, njihov je život i stalna borba. Odjednom Curtis počne sanjati uznemirujuće snove o iznenadnoj apokaliptičnoj oluji. Noćne more zadržava za sebe i počne raditi na ideji izgradnje skloništa za svoju obitelj. Njegovo nerazumno ponašanje uznemiri Samanthu i njegovu radnu okolinu, no njegov privatni strah od vizija koje ima u snovima ipak prevladava.

'Kad sam počeo pisati 'U zaklon', u ljeto 2008. godine, bio sam na sredini svoje prve godine braka. Iako su mi i karijera i osobni život bili na pozitivnoj tračnici, osjećao sam da svijet naginje k teškim vremenima. Ta je anksioznost dijelom bila ekonomske prirode, dijelom ona odrastanja, no zapravo najviše se odnosila na to da sam konačno u životu imao stvari koje nisam želio izgubiti. Sve se to filtriralo u karaktere filma', rekao je redatelj filma Jeff Nichols.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...