Navigation Content

HVALJENI FILMOVI

Tykwer, Kaurismaki i 'Bagremi' u kinu Europa

Redovan repertoar kina Europa od ovoga tjedna obogaćen je mnogim nagrađivanim filmovima slavnih redatelja

Foto: Sipa/ Ovog tjedna na redovni repertoar kina Europa stiže najbolji debitantski film proteklog festivala u Cannesu, 'Bagremi' argentinskog redatelja Pabla Giorgellija, te novi film Toma Tykwera, 'Troje', koji prati zavrzlame usijanog berlinskog ljubavnog trokuta.

Od sljedećeg tjedna na repertoaru je komedija 'Le Havre', novi uradak velikog Finca Akija Kaurismakija o propalom piscu kojemu neočekivano prijateljstvo s ilegalnim afričkim imigrantom okreće život naglavačke.

Film 'Bagremi' ('Las Acacias'), prikazan u konkurenciji upravo završenog 9. ZFF-a, debitantski je uradak argentinskog redatelja, scenarista i producenta Pabla Giorgellija. Radnja filma događa se na 1500 kilometara dugom putu od paragvajskog Asuncióna do argentinskog Buenos Airesa, a prati neočekivan susret šutljivog kamiondžije Rubéna, njemu nepoznate žene i njezine neodoljive bebe Anahi. Ovaj sjajan minimalistički film ceste pronašao je put do festivala u Torontu, San Sebastiánu i Cannesu, na kojem je i nagrađen za najboljeg debitanta (Caméra d'Or), nagradom ACID i Nagradom mladih kritičara. Prava je poslastica 'Bagrema' i to što u jednoj od triju glavnih uloga (uz Germána de Silvu i Hebe Duarte) briljira petomjesečna beba prodornih očiju Nayra Calle Mamani.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...