Navigation Content

STOTINJAK FILMAŠA NA ZFF-U

Michael Glawogger dolazi u Zagreb

Kino Europa, Tuškanac, Dokukinu Croatia te Zagrebački plesni centar ovih će osam dana biti poprište ljubitelja filma

Foto: ZFF/ U Zagreb uskoro stiže stotinjak autora, glumaca i filmskih profesionalaca.

Na samo otvaranje festivala dolazi Diarmid Scrimshaw, producent filma Trinaosaur. Zatim Eran Kolirin, autor filma 'Razmjena', čiji je prvijenac 'Orkestar u gostima'  višestruko nagrađivan na festivalima diljem svijeta.

Nakon festivala u Cannesu u Zagreb stiže Michael Fuith, glavni glumac njemačkog filma 'Michael' koji govori o pedofiliji.

Michael Glawogger, Aureliano Amadei, Michal Marczak i Ayla Gottschlich samo su neki od filmaša koji će sudjelovati na festivalu. Redatelj Pjer Žalica, koji predstavlja novi film 'Orkestar', a na ZFF-u će mu se pridružiti i protagonist, vođa Plavog orkestra Saša Lošić Loša.

Domaće snage predvode autori čiji filmovi će na ZFF-u biti premijerno prikazani domaćoj javnosti: Miroslav Sikavica koji donosi priču o Luki Ritzu, redateljica Željka Suková i glumica Nina Violić te Saša Ban koji dokumentira blokadu Filozofskog fakulteta u Zagrebu tijekom 2010. godine.

Glavni program i ove godine donosi nove debitantske naslove, 12 dugometražnih igranih, 10 kratkih igranih te 16 dokumentarnih filmova. Filmovi u konkurenciji se natječu za nagradu festivala Zlatna kolica.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...