Navigation Content

SCARFACE 3.0

Priprema se nova verzija 'Lica s ožiljkom'

Universal Studio planira snimiti treću verziju klasika koji je uvršten među deset najboljih filmova svih vremena

Foto: RTL/ Universal Pictures razvija novu verziju 'Lica s ožiljkom', naslova koji je prvi put prikazan 1932. godine, a zatim 1983. u režiji Briana De Palme ponovio uspjeh i postao klasik sa sjajnim Al Pacinom u ulozi kubanskog gangstera Tonyja Montane. Stranica Deadline.com objavila je vijest kako je studio angažirao scenariste te da će film producirati Marc Shmuger uz Martina Bregmana koji je radio na verziji s Pacinom. Za tu je verziju scenarij napisao Oliver Stone.

Nije riječ o nastavku ili remakeu, nego o potpuno novom filmu koji će uzeti opća mjesta obje verzije filma: autsajdera, imigranta koji se u vlastitoj verziji američkog sna u gangsterskoj piramidi moći sna penje brutalno, nemilosrdno i nasilno sve do pozicije mafijaškog šefa, a onda do dna. Studio taji odakle će u novoj verziji doći Tony, ali njegova je nacionalnost je bila važna u prve dvije verzije. U 'Licu s ožiljkom' iz 1932. Tony je Talijan (Paul Muni) koji preuzima Chicago, a u režiji Briana De Palme on je Kubanac umiješan osamdesetih godina u trgovinu kokainom u Miamiju.

Treba li Universalovom klasiku ažurirana verzija za mlade generacije, pita se Deadline.com, no podsjeća da se i remake iz 1983. smatrao herezom nakon što je prvu verziju producirao Howard Hughes uz režiju Richarda Rossona.

Slavni citat Tonyja Montane 'Say hello to my little friend' ('Pozdravi mog malog prijatelja') ostaje najprodavaniji ton za mobitele, 2008. Američki filmski institut ovaj je film uvrstio među deset najboljih filmova, a Universal je prodao preko 10 milijuna DVD-ova u svijetu.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...