Navigation Content

DOĐITE!

Otvoren sedmi 25 FPS

Sinoć je u ugodno popunjenoj dvorani Kina SC otvoren sedmi 25 FPS, Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa koji završava u nedjelju 25. rujna projekcijom nagrađenih filmova

Foto: promo/ Organizatorice festivala i selektorice programa konkurencije, Mirna Belina, Sanja Grbin i Marina Kožul, pozdravile su okupljene te predstavile članove velikog žirija: austrijsku videoumjetnicu i dizajnericu Tinu Frank, američkog autora Bena Russella i hrvatsku filmsku teoretičarku Tanju Vrvilo te članove žirija kritike: autoricu Sunčicu Fradelić, filmskog redatelja i kritičara Uroša Živanovića te teoretičarku umjetnosti i kustosicu Leonidu Kovač.

Prisjetile su se i svih velikana eksperimentalnog filma koji su nas napustili protekle godine: Roberta Breera, Georgea Kuchara, Adolfasa Mekasa, Barta Vegtera i našeg Toma Gotovca.

Drugi dan 25 FPS-a (srijeda 21. rujna) počinje u 16 sati programom KINO 16. Posebna preporuka ide filmovima 'Palace u plamenu', linčovskom komadu u režiji priznate austrijske umjetnice Mare Mattuschke i koreografa Chrisa Haringa, kao i egzotičnom, hibridnom znanstvenofantastičnom postapokaliptičnom dokumentarcu 'Slow Action' autora Bena Riversa, friškog dobitnika nagrade FIPRESCI na upravo minuloj Mostri.

Nakon jučerašnjeg natjecateljskog programa znamo i prvog favorita publike – radi se o šizofrenoj animaciji 'Vanjski svijet' Davida O'Reillyja. Kakva mu je konkurencija, odlučite sami nakon projekcije drugog natjecateljskog programa Putanje, refleksije koji počinje u 20 sati.

Program članice žirija, filmske teoretičarke i umjetničke ravnateljice festivala Filmske mutacije Tanje Vrvilo pogledajte večeras u 22 sata u Kinu SC. Program se sastoji od četiri naslova u režiji nekih od najintrigantnijih majstora sedme umjetnosti kao što su Toshi Matsumoto, Jean Eustache, Jean-Marie Straub i Dietmar Brehm. Posebno ističemo projekciju Matsumotovog underground klasika 'Za moje skršeno desno oko' koji će se prvi put kod nas prikazati s tri 16-mm projektora.

Danas se u klubu SC-a od 15 do 19 sati predstavlja prvi eksperimentalni stereoskopski 3D film – 'Arheo 29 'autora Vladislava Kneževića. Film će se gledati 'jedan na jedan' – odnosno na 3D televizoru uz pripadajuće naočale, a bit će ga moguće pogledati u četvrtak i petak na istom mjestu od 11 do 19 sati.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...