Navigation Content

TOLSTOJ U KINU

Keira Knightley i Jude Law u 'Ani Karenjinoj'

Klasična literatura opet je 'in', makar bila riječ o filmskim adaptacijama

Foto: Arhiva/ Ovog puta na redu je Lav Tolstoj i njegov poznati komad školske lektire 'Ana Karenjina', čiju će filmsku adaptaciju potpisati Joe Wright, redatelj nagrađivanog filma 'Okajanje' (Atonement). Ova britanska adaptacija 'Karenjine' imat će dva velika glumačka imena – Keiru Knightley u naslovnoj ulozi i Judea Lawa kao njezinog supruga Alekseja Karenjina.

Sve to po scenariju oskarovca Toma Stopparda ('Zaljubljeni Shakespeare', 'Enigma', 'Zlatni kompas').

Bit će ovo treći put da Knightley radi s redateljem Joeom Wrightom, nakon što je 2005. snimila 'Ponos i predrasude', a potom 2008. 'Okajanje'.

Producent Tim Bevan izjavio je kako će ovo biti 'definitivna verzija' literarnog klasika – naime, Ana Karenjina već je nekoliko puta oživjela na velikom platnu, 1935. s Gretom Garbo, 1948. s Vivien Leigh i 1997. sa Sophie Marceau u glavnoj ulozi.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...