Navigation Content

REVIJA DOBROG FILMA

Stiže nam bogata Filmomanija 5

U sklopu revije bit će prikazana i dva domaća filma: avantura 'Koko i duhovi' redatelja Daniela Kušana snimljena prema istoimenom književnom klasiku i dobitnik čak četiri nagrade na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli te drama 'Ćaća' redatelja Dalibora Matanića

Foto: Lucija Bušić/ Peta Filmomanija – revija dobrog filma ovog će se rujna prvi put održati u tri grada istovremeno: Osijeku, Splitu i Zagrebu! Revija će trajati punih 12 dana, odnosno, u razdoblju od 21. rujna do 2. listopada, u Cineplexxu Osijek, Cineplexxu Split i Movieplexu Zagreb. U sklopu revije prikazat će se dvadesetak najkvalitetnijih ostvarenja sedme umjetnosti s najvažnijih svjetskih filmskih festivala.

Filmomanija 5 donosi doista spektakularan i nikad jači program koji uključuje redateljska imena kao što su Wim Wenders, Gus Van Sant, Lars von Trier, Aki Kaurismäki, Béla Tarr, François Ozon, Tom Tykwer, braća Dardenne, Alex de la Iglesa, Nanni Moretti i mnoge druge.

Tijekom dvanaestodnevne revije bit će prikazano sveukupno 20 filmova, među kojima su: 'Melankolija' - dobitnik nagrade za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Cannesu redatelja Larsa von Triera; 'Le Havre' – dobitnik nagrade FIPRESCI (nagrada kritike) na filmskom festivalu u Cannesu redatelja Akija Kaurismäkija; 'Torinski konj' – dobitnik nagrade žirija i nagrade FIPRESCI (nagrada kritike) na filmskom festivalu u Berlinu redatelja Béle Tarra; 'Trofejna žena' – prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Veneciji redatelja Françoisa Ozona; 'Troje' – dobitnik nagrada za najbolju režiju, glavnu glumicu i montažu na German Film Awards te prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Veneciji redatelja Toma Tykwera; 'Imamo papu' – najbolja režija, scenarij i kamera prema izboru Udruženja talijanskih filmskih kritičara te prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Cannesu redatelja Nannija Morettija.

Osim već ranije najavljenih filmova, tu su i dobitnik nagrade za najbolji dokumentarni film na German Film Awards 'Pina' 3D redatelja Wima Wendersa, novi film Gusa Van Santa prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Cannesu 'Nespokojni', dobitnik nagrade žirija na filmskom festivalu u Cannesu 'Dječak s biciklom' braće Dardenne, apsolutni pobjednik ovogodišnjeg filmskog festivala u Berlinu 'Nader i Simin se rastaju' redatelja Asghara Farhadija (Zlatni medvjed za najbolji film, Srebrni medvjed za najboljeg glumca i glumicu), dobitnik nagrade za najbolju režiju i scenarij na filmskom festivalu u Veneciji 'Posljednji cirkus' redatelja Alexa de la Iglesie, dobitnik posebne nagrade žirija i nagrade za najboljeg glumca na filmskom festivalu u Veneciji 'Ubojstvo iz nužde' redatelja Jerzyja Skolimowskog te novi film redatelja Milcha Manchevskog 'Majke', prikazan u službenoj konkurenciji filmskih festivala u Torontu i Berlinu.

Kao ni na prošlim revijama, tako ni na ovoj američki film neće ostati zakinut pa će se tijekom Filmomanije 5 prikazati filmovi 'Igra pobjednika' redatelja Bennetta Millera s Bradom Pittom u glavnoj ulozi; 'Invazija kvarta' redatelja Joea Cornisha, ujedno i dobitnik nagrada publike na filmskim festivalima SXSW i LA Film Fest te 'Tajni život kućnih pomoćnica' redatelja Tatea Taylora koji se već tri tjedna za redom ne skida s prvog mjesta box-officea u SAD-u i do danas je utržio preko 120 milijuna dolara.

Ostali filmovi koji će se prikazati u sklopu Filmomanije 5 su 'Želim nešto više', prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Berlinu redatelja Silvija Soldinija te 'Aurora', prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Cannesu redatelja Cristija Puiua.

U sklopu revije također će se prikazati i dva domaća filma: avantura 'Koko i duhovi' redatelja Daniela Kušana snimljena prema istoimenom književnom klasiku i dobitnik čak četiri nagrade na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli (najbolji debitant, glazba, montaža i nagrada publike) te drama 'Ćaća' redatelja Dalibora Matanića, dobitnik triju nagrada na filmskom festivalu u Puli (najbolja režija, sporedna glumica i kamera).

Više informacija o filmovima, raspored projekcija i rezervacije ulaznica su dostupni na službenoj stranici revije www.filmomanija.hr.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...