Navigation Content

ZA 'VELIKO SPREMANJE'

Dana Budisavljević osvojila nagradu Docu Rough Cut Boutique

Nagrada Docu Rough Cut Boutique dodijeljena je projektu 'Veliko spremanje' Dane Budisavljević iz Hrvatske

Foto: sff/ Drugi Danin samostalni dokumentarni film 'Veliko spremanje' (engl: 'Family meals') dobio je priliku predstaviti se na CineLinkovom Work-in-progressu te se natjecati za nagradu od 80 000, odnosno, 20 000 eura.

Dana Budisavljević autorica je i koautorica nekoliko nagrađivanih dokumentarnih filmova poput filma 'Sve 5' (Factum, 2004) za koji je dobila Grand Prix na Danima hrvatskog filma 2005. i još četiri nagrade na međunarodnim festivalima te filmova 'Godine hrđe' (Factum, 2000) koje je radila s Andrejem Korovljevim, TV-serijala 'Veliki brodolomi Jadrana' (Ring Multimedia, 2007) koji je radila s Davorom Šarićem te 'Novo, novo vrijeme' (MFF, 2001) u režiji Igora Mirkovića i Rajka Grlića.

Diplomirala je filmsku i TV montažu, a još tijekom studija pokrenula je prvi studentski filmski festival pod nazivom F.R.K.A. Kasnije je bila član najuže organizacijske ekipe Motovun Film Festivala, a 2005. zajedno s Nenadom Puhovskim pokrenula je i ZagrebDox - najveći regionalni dokumentarni filmski festival.

Osim toga, producira i ponekad režira dokumentarnu emisiju za mlade 'Mijenjam svijet', sudjeluje u organizaciji Animafesta i zajedno s kolegicom Olinkom Višticom, s kojom je 2006. osnovala tvrtku Hulahop, razvija i producira igrane i dokumentarne projekte.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...