Navigation Content

MOKRI GUŠTI

Publika u Motovunu gledala filmove i plesala po kiši

Iako je direkcija Motovun Film Festivala zbog kiše preselila večernje projekcije u zatvorena kina, publika se nije dala smesti pa je na koncu dvije projekcije u kinu Trg gledala po kiši

Foto: Motovun Film Festival/ Kiša koja se spustila na Motovun u srijedu nije bila ni blizu lanjskim meteorološkim neprilikama, no direkcija Motovun Film Festivala ipak je odlučila preseliti večernje projekcije iz otvorenih kina Trg i Barbacan u Bauer i Još manje kino.

Publika se, međutim, nije dala smesti, barem oni najhrabriji, već je usprkos kiši zauzela svoja mjesta u gledalištu centralnog motovunskog kina Trg, pa organizatorima nije bilo druge no udovoljiti im. Stoga su filmovi 'Bikova glava' i 'Životinjsko carstvo' istovremeno prikazivani i u prepunim zatvorenima i otvorenom kinu, a treća je festivalska večer završila plesom na mokrim motovunskim ulicama, pod motom - Ništa nas ne može iznenaditi.

Projekcija jubilarnog 1000. filma, 'Pina 3D' Wima Wendersa, ujedno prva regionalna 3D projekcija na otvorenom, ipak je odgođena, a novi termin prikazivanja festivalska će direkcija objaviti u četvrtak prijepodne, kad će biti poznat i novi termin koncerta pijanistice Branke Parlić.

Kao uvod u veliko festivalsko finale u četvrtak će u 21 sat u kinu Trg austrijskom filmašu Ulrichu Seidlu biti dodijeljena nagrada Maverick, a potom i nagrada 50 godina maestru Miljenku Prohaski, nakon čega će uslijediti projekcija irskog dokumentarca 'Šake' snimanog punih 12 godina, kojoj će nazočiti i redatelj Ian Palmer.

Motovun Film Festival završava u petak dodjelom nagrada Propeler, Bauer i Motovunski kratki te koncertom skupine Overflow, a prognostičari najavljuju sunce!

Kiša mijenja program

Zbog vremenskih neprilika došlo je do sljedećih promjena u programu 14. Motovun Film Festivala:
- Nagrada Maverick bit će dodijeljena u četvrtak u 21h u Kinu Trg.
- Nagrada 50 godina bit će dodijeljena u četvrtak u 23:30h u Kinu Trg.
- Koncert Branka Parlić svira Nina Rottu zbit će se u četvrtak u ponoć u Vinskom vrtu.
- Od 1:30 u Montona Gallery - Ante Tomić: Što je DJ bez brkova?
- Projekcija 1000. filma - Pina 3D održat će se u petak u 23:30!

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...