Navigation Content

KOME IDE ZLATNA ARENA

Radićeva 'Kotlovina' najbolji film pulskog Festivala

Film 'Kotlovina' redatelja Tomislava Radića dobitnik je velike Zlatne Arene za najbolji film na ovogodišnjem 58. Festivalu igranog filma u Puli, objavljeno je na konferenciji za novinare Ocjenjivačkog suda nacionalnog natjecateljskog programa pulskog festivala

Foto: Goran Seblic/ Kako se navodi u obrazloženju odluke, film 'Kotlovina' dobio je nagradu zbog 'stilski, idejno i režijski uvjerljivog prikaza jedne naoko nebitne obiteljske dinamike koja kao cjelina rafinirano definira zemlju u kojoj danas živimo'.

Uz glavnu nagradu festivala, film 'Kotlovina' dobitnik je još pet Zlatnih Arena. Zlatna Arena za scenarij dodijeljena je Tomislavu Radiću, za najbolju glavnu žensku ulogu Mireli Brekalo Popović za ulogu Ane, za najbolju glavnu mušku ulogu Drašku Zidaru za ulogu Mirka, za najbolju sporednu mušku ulogu Borisu Buzančiću za ulogu Dide, dok je posebna Zlatna Arena za ton dodijeljena Frani Homenu.

Film 'Kotlovina' dobitnik je i nagrade Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara.

Zlatna Arena za režiju dodijeljena je Daliboru Mataniću za film 'Ćaća', a taj je film dobitnik još dviju Zlatnih Arena - za ton, koja je dodijeljena Vanji Černjulu te za najbolju sporednu žensku ulogu, koja je dodjeljena Ivi Mihalić za ulogu Sestre.

Zlatnu Arenu za montažu dobio je Slaven Zečević za film 'Koko i duhovi' redatelja Daniela Kušana, a taj je film dobitnik i Zlatne Arene za glazbu koja je pripala Dinu Appeltu. Redatelj tog filma, Kušan, dobitnik je Vjesnikove nagrade Breza za najboljeg debitanta.

Film 'Lea i Darija' redatelja Branka Ivande dobitnik je Zlatne Arene za scenografiju koja je dodijeljena Ivi Hušnjaku te za kostimografiju koju je dobila Barbara Bourek, dok je posebna Zlatna Arena za masku dodijeljena Ani Bulajić Črček.

Publika je glasovanjem za Nacionalni program prikazan u Areni dodijelila nagradu publike Zlatna vrata Pule filmu 'Koko i duhovi' u produkciji Inter filma s prosječnom ocjenom 4,78.

U sklopu sekcije manjinskih produkcija Zlatna Arena za režiju pripala je Metodu Pevecu za film 'Laku noć, gospođice', za kameru Svenu Pepeoniku za isti film, dok je Zlatnu Arenu za glavnu žensku ulogu dobila Polona Juh za ulogu Hane, također u filmu 'Laku noć, gospođice'.

Ocjenjivački sud Međunarodnog programa dodijelio je Arenu za najbolji film Ashgaru Farhadiju, producentu filma 'Nader i Simin se rastaju', za najbolje glumačko ostvarenje Arenu je dodijelio cjelokupnoj glumačkoj ekipi filma 'Circus Fantasticus' redatelja Janeza Burgera, dok je za najboljeg redatelja nagradu dobio Luca Guadagnino za film 'Ja sam ljubav'.

Dobitnicima će Zlatne Arene i druge nagrade biti dodijeljene večeras u pulskoj Areni kada će projekcijom filmova iz programa 'Popularna Pulica' i to 'Auti 2' redateljskog dvojca John Lasseter i Brad Lewis te 'Kapetan Amerika: prvi osvetnik' redatelja Joea Johnstona završiti ovogodišnji 58. Festival igranog filma u Puli.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...