Navigation Content

PODSJETNIK NA VELIKANE ANIMACIJE

Zagreb film obilježava 50 godina dodjele Oscara filmu 'Surogat'

Zagreb film i Muzej suvremene umjetnosti organiziraju ceremoniju koja će se održati danas u 19 sati u dvorani Gorgona

Foto: promo/ Zagreb film danas obilježava 50 godina od prvog hrvatskog Oscara za animirani film 'Surogat' Dušana Vukotića, dodijeljenog 1961.

Također se označava 60 godina od prikazivanja 'Veliki miting' Norberta Neugebauera, prvog animiranog filma u Hrvatskoj te 55 godina od osnivanja Studija za crtani film pri Zagreb filmu.

Majstor ceremonije je Vid Balog, koji će se pojaviti u stilu kultnog profesora Baltazara, zaštitnog lika Zagreb filma. Kroz ceremoniju će nas provesti i Vinko Brešan, ravnatelj Zagreb filma te majstor animacije Borivoj Dovniković koji će govoriti o povijesti Zagreb filma. U ceremoniji će sudjelovati i predsjednik Ivo Josipović.

Uz projekciju filma 'Surogat' bit će prikazan i dokumentarac 'Pedestogodišnjak u pubertetu' autorice Biljane Čakić Veselić, o osnutku Zagreb filma, povijesti te institucije te o nagrađenom animiranom filmu Dušana Vukotića.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...