Navigation Content

THE KENNEDYS

Katie Holmes ipak vrijedna uloge Jackie O.?

Mnogi su bili uvjereni da 32-godišnjakinja nije dovoljno dobra da utjelovi američku ikonu, no već nakon prve epizode krenule su neočekivane pohvale

Foto: Arhiva/ Unatoč tome što su Caroline Kennedy, kći bivšeg američkog predsjednika Johna F. Kennedyja, i njegova nećakinja Maria Shriver, supruga glumca i bivšega guvernera Kalifornije Arnolda Schwarzeneggera, potegnule sve moguće veze da Amerikanci ne vide kako 'neiskusna' Katie Holmes portretira najpoznatiju prvu damu Jacqueline Kennedy Onassis, mini serija 'The Kennedys' ipak je doživjela američku premijeru.

Serija koja prati najveće uspone i padove najkarizmatičnije dinastije američke politike prvotno je trebala biti prikazana na History Channelu, ali intervencijom dviju nasljednica odustali su uz objašnjenje da je previše dramatična za njihov program. Kennedyjeve je nakon toga preuzeo ReelzChannel, gdje je prva od osam epizoda prikazana 4. travnja, a ni jedna od triju domaćih televizijskih kuća za sad ne planira otkupiti seriju koja je prašinu počela dizati i prije početka snimanja.

Štovatelji i poznavatelji obitelji Kennedy, a i ne samo oni, bili su zgroženi kad je za ulogu obožavane Jackie bila odabrana zvijezda tinejdžerske serije 'Dawson’s Creek', Katie Holmes. Bili su uvjereni da ta 32-godišnjakinja nije dovoljno dobra da utjelovi američku ikonu, no već nakon prve epizode, krenule su neočekivane pohvale. New York Post seriju je opisao kao jednu od najboljih i povijesno najtočnijih drama ikad snimljenih za televiziju, a LA Times izvedbu Barryja Peppera, koji glumi Roberta F. Kennedyja, smatra dostojnom nagrade Emmy.

Komentari gledatelja su različiti; od onih da je serija obavezno štivo za ljubitelje povijesti, do tvrdnje da priča podsjeća na 'Kuma', jer je u središtu radnje egocentrični otac (Joseph P. Kennedy stariji) koji je odlučan u tome da vlastite neostvarene ambicije proživi kroz svoje sinove koji su cijeloga života plesali kako je on svirao, dok su istodobno čeznuli za time da budu samostalni.

Dok se pripremala za najveću ulogu u karijeri, Katie Holmes velika potpora bio je suprug Tom Cruise.

'Tom je pogledao sa mnom sve stare snimke Jackie Kennedy. Bio je fasciniran', rekla je Katie koja je dane provodila čitajući knjige i istražujući, a navečer bi vježbala Jackiein naglasak.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...