Navigation Content

CINESTAR ARENA IMAX

Pogledajte treće digitalno IMAX kino u Europi

U srijedu je u Arena Centru predstavljen multipleks Cinestar Arena IMAX, s luksuznim Gold Class kinodvoranama i prvim IMAX kinom u regiji te jednim od tek tri digitalna IMAXA u Europi, koji otvara svoja vrata građanstvu u petak, 15. travnja

Foto: Dražen Breitenfeld/ 'Budući da nam je ovo treći kinokompleks u Zagrebu, potrudili smo se napraviti nešto stvarno posebno. Sve što u svjetskoj kinoindustriji postoji, ovdje je ugrađeno', rekao je na press konferenciji Hrvoje Krstulović, član uprave tvrtke Blitz-Cinestar.

Presica se održala u IMAX dvorani. 'Neka netko pri pogledu na ovu dvoranu kaže da veličina nije važna. Veličina je važna!', dodao je Krstulović objasnivši da je sam ekran površine preko 300 kvadratnih metara.

Zagrebačko IMAX kino prvo je u regiji i jedno od tek tri digitalna IMAX kina u Europi, što Zagreb stavlja uz bok velikim europskim metropolama. 'Ovo je ultimativno kino u kojemu smo primijenili sva svoja dosadašnja iskustva', rekao je Krstulović.

IMAX kino je najmodernije kino koje gledanje filma podiže na potpuno drugu razinu. Zahvaljujući posebno dizajniranoj dvorani, rasporedu sjedala i velikom filmskom platnu, vidno polje u potpunosti je okupirano samo filmom, pa gledatelj ima dojam kao da je dio filma koji gleda.

Osim IMAX-ovu dvoranu, Cinestar Arena IMAX ima još devet digitaliziranih kinodvorana, među kojima se nalaze i dvije luksuzne Gold Class dvorane:

'Gold Class kina su stajala pet puta više od klasičnih kina. Prva Gold Class kina pojavila su se kao eksperiment u Dubaiju koji je namijenjen bogatim šeicima, da bi se potom proširila svijetom. Ova kina nisu za zaradu, već isključivo za prestiž i obogaćenje ponude.'

Svako kino ima samo 40 komfornih fotelja koje se mogu pretvoriti u ležaljke, a spojene su u parove združene malim stolovima. Gold Class odijeljen je od ostatka multipleksa te, osim dvorana, sadrži restoran s hranom te alkoholnim i bezalkoholnim pićima.

Projekcije u Gold Classu puštat će se triput dnevno s pauzom od pola sata, a kupnjom ulaznice od 115 kuna posjetitelj će osim filma dobiti i večeru.

Nakon Krstulovića, riječ je preuzeo Larry O'Reilly, izvršni potpredsjednik za kino razvoj IMAX-a. 'Prije godinu dana bio sam u Zagrebu kad smo najavili IMAX kino. Sad sam se vratio i mogu reći da je ovo jedno od najljepših kina na svijetu', rekao je O'Reilly, ispričavši potom povijesni razvoj IMAX-a.

Završna riječ na konferenciji pripala je domaćinu, direktorici Arena Centra, Mirjani Majerović. 'Ovim otvorenjem Cinestar Arena IMAX postaje najsjajniji biser u Arena Centru. Želim mu uspjeh jer njegov uspjeh je i naš uspjeh', rekla je Majerović.

Cinestar Arena IMAX otvara svoja vrata za građanstvo u petak, 15. travnja, a prvi filmovi koje će gledatelji moći pogledati u IMAX dvorani su 'Sanctum', Jamesa Camerona i dokumentarni film 'Hubble 3D'.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...