Navigation Content

'SHOW MUST GO ON'

Posljednji reality šou na svijetu počinje 26. travnja

Splitskom premijerom 26. travnja u domaća kina dolazi dugoočekivani prvijenac Nevija Marasovića 'The Show Must Go On' (TSMGO)

Foto: promo/ Film kojim je prošle godine otvoren festival u Puli u kratko je vrijeme izazvao veliki interes publike i kritike, a to je prvi dugometražni igrani film SF tematike mladog režisera Nevija Marasovića, koji je osvojio Zlatnu arenu za najbolji scenarij i Zlatnu arenu za specijalne efekte, nagradu kritike Oktavijan za najbolji film i Brezu za najboljeg debitanta.

'The Show Must Go On' ujedno je tek treći domaći film SF žanra nakon 'Izbavitelja' Krste Papića (1976) i 'Gostiju iz galaksije' Dušana Vukotića (1981). 'TSMGO' je u potpunosti snimljen i prikazuje se u digitalnoj tehnologiji, a o naporu ekipe koja je film vrijedan gotovo milijun eura snimila za 200.000 kuna, govori i podatak da od 450 kadrova, njih čak 300 obiluje specijalnim efektima.

<iframe title="YouTube video player" width="600" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/kFe8lJ2kjEg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Radnja ovog, za hrvatske prilike, po mnogočemu neobičnog filma smještena je u Zagreb desetak godina u budućnosti i prati uspješnog i ambicioznog producenta reality šoua ‘Housed’, Filipa Dogana (Sven Medvešek). Show 'Housed', formom i sadržajem nalik na 'Big Brother', traje 180 dana, za kojih šest ljubavnih parova boravi u kući sagrađenoj za tu priliku. Kako tijekom trajanja šoua vani započne globalni rat, koji za kratko vrijeme pretvara cijelu Europu u bojno polje, Filip Dogan usmjerava sve svoje napore na to da sačuva natjecatelje od istine o vanjskome svijetu.

Nevio Marasović, tvorac popularne serije 'Instruktor', dosad je snimio preko 40 reklamnih spotova za neke od najpoznatijih domaćih i svjetskih brandova, scenarij za 'TSMGO' počeo je pisati prije više od četiri godine kao kratku studentsku vježbu na Akademiji dramske umjetnosti. Ideja za film rodila se za vrijeme trajanja druge sezone hrvatskog Big Brother šoua, tijekom koje je nastala svjetska panika oko ptičje gripe te su cijeli dijelovi Hrvatske bili u karanteni. 'Razmišljao sam o tome kako bi bilo nevjerojatno da su se ti, od ostatka svijeta izolirani, natjecatelji izlaskom iz Big Brother kuće susreli s nekom mnogo većom katastrofom', naglašava Marasović.

Tijekom snimanja od 45 dana u ljeto 2008, film je anticipirao predmete i događaje koji su danas dio naše stvarnosti; poput iPada, žene premijerke ili ulaska Hrvatske u NATO savez. 'The Show Must Go On', po riječima samog autora, možda najbolje korespondira s pripadnicima generacije Y koja je odrasla uz medije, internet i socijalne mreže, pa se s pravom očekuje i svojevrsni comeback mlađe publike u domaća kina.

Realnosti zapleta doprinosi i to što razvedeni par glume ex-supružnici Sven Medvešek i Nataša Dorčić, uz hitove TBF-a, Lollobrigide i drugih, a radnja se odvija sedam godina od dana ulaska Hrvatske u EU, kada Hrvatska zbog nove blokovske podijeljenosti i sama postaje žrtva atomske kataklizme. Slike Ciboninog tornja u plamenu, razrušenih tornjeva Zagrebačke katedrale ili znakova za povišenu radijaciju, neke bi gledatelje u kontekstu nedavnog potresa i nuklearne krize u Japanu mogle uznemiriti, pa se film ne preporuča svim skupinama gledatelja.

Posljednji reality šou na svijetu turneju po Hrvatskoj započinje premijerama 26. travnja u Splitu, 27. u Zagrebu i 28. u Osijeku u distribuciji Continental filma.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...