Navigation Content

OSAM KLJUČNIH RAZLOGA

Zašto će ovogodišnji Oscar biti bolji od prethodnih?

Ovogodišnja dodjela Oscara bit će znatno bolja od prethodnih, tvrde producenti, a optimistične najave temelje se na osam ključnih elemenata

Foto: reuters/ Producenti Bruce Cohen i Don Mischer naveli su za The Hollywood Reporter osam ključnih točaka uspjeha ovogodišnje dodjele Oscara.

Majke nominiranih uživo na Twitteru – da bi pojačali emocije vezane uz dodjelu, organizatori su zamolili devet majki i jednu baku nominiranih glumaca i filmskih stvaratelja da ih prate uživo na Twitteru.

Dinamični i mladi voditelji – Anne Hathaway (28) i James Franco (32) spadaju među najmlađe voditelje dodjele Oscara. Njihova mladost, nesputanost i 'nedodirljivost' trebale bi biti najbolje pozivnice gledateljima da se prepuste dodjeli.

Dva domaćina, dva spola – nikad dosad muško-ženski par nije dijelio pozornicu na svečanosti dodjele Oscara. Ako je i bio takav par, nije dijelio pozornicu ili je bio u funkciji najave pojedinih kategorija.

Virtualne kulise – organizatori su ove godine odlučili odbaciti tradicionalne kulise i zamijeniti ih virtualnim projekcijama uz koje će gledatelji putovati kroz povijest Hollywooda.

Nastup školskog zbora – na dodjeli će nastupiti zbor osnovne škole iz njujorškog Staten Islanda, koji će otpjevati klasik iz 'Čarobnjaka iz Oza', 'Over the Rainbow'.

Izostavljanje filmskih montaža – redatelji su odlučili ove godine odbaciti filmske montaže koje su vremenski jako razvlačile dodjelu. Ostat će klipovi iz deset filmova nominiranih za najbolji film.

Ukidaju se izjave pet najavljivača – s tim se načinom predstavljanja najboljih glumaca započelo prije dvije godine, no ove godine neće ga biti.

Povratak izvođenja nominiranih pjesama – producenti su odlučili obnoviti tradiciju izvođenja nominiranih pjesama uživo na dodjelama. Tako će Randy Newman izvesti 'We Belong Together' iz 'Priče o igračkama 3', Mandy Moore i Zachary Levi udružit će se sa skladateljem Alanom Merkenom u izvođenju pjesme 'I See the Light' iz animiranog filma 'Vrlo zapetljana priča', a Gwyneth Paltrow će zapjevati pjesmu 'Coming Home' iz filma 'Country Strong'. Dido, koja je nominirana s Rollom Armstrongom i AR Rahmanom za pjesmu 'If I Rise' iz filma '127 sati', nije u mogućnosti doći te će umjesto nje nastupiti Florence Welch.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...