Navigation Content

GODARDOMANIA

Pogledajte filmove iz razdoblja francuskog novog vala

U KIC Art Kinu će se 23. i 24. veljače održati filmski program pod nazivom Godardomania

Foto: promo/ Godardomania uključuje predstavljanje diplomskih radova i projekciju filmova iz razdoblja francuskog novog vala. Moderatorica programa, Nikolina Barić, odlučila se za ovakvu vrstu prezentacije studentskih tekstova koji nisu imali priliku biti objavljeni, a mogli bi biti zanimljivi široj javnosti koja želi saznati nešto više o filmu osim odgledanog sadržaja.

Tako će se u srijedu, 23. veljače, prije projekcije kultnog filma 'Do posljednjeg daha' Jean Luc Godarda, kratko predstaviti Nikolina Barić radom pod nazivom 'Francuski novi val: Djevojke u potrazi za pravom 'ulogom'', koji govori o prikazu ženskih likova u filmovima novog vala i legendarnim glumicama koje su ih utjelovile.

Sljedećeg dana, 24. veljače, svoj magistarski rad napisan za vrijeme studija u inozemstvu, predstavit će Marina Šišak, a koji nosi naziv 'Cinematic Cities: Paris in the Early Films of Jean-Luc Godard'. Tekst je posebno zanimljiv jer se bavi arhitekturom na filmu, u konkretnom slučaju kod Godarda, arhitekturom Pariza i specifičnim prikazom grada na filmu. Nakon predstavljanja prikazat će se futuristički film 'Alphaville'.

Sve projekcije započinju u 19:30, a filmovi se prikazuju uz engleske titlove.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...