Navigation Content

ZVIJEZDA U USPONU

Marija Škaričić preuzela nagradu Shooting Stars

Hrvatska glumica Marija Škaričić primila je u ponedjeljak, zajedno s još devetoro glumaca, nagradu Shooting Stars koju u okviru 61. međunarodnog filmskog festivala u Berlinu mladim europskim glumcima dodjeljuje organizacija Europska filmska promocija (EFP)

Foto: Hanibal Hanschke/ 'Ovo je izvrsna prilika upoznati ljude iz filmskog svijeta koje inače nikad ne bih upoznala', rekla je Marija Škaričić uoči dodjele nagrade.

Škaričić je nagradu primila zajedno s još devetoro mladnih europskih glumica i glumaca, među kojima su već i neka međunarodna glumačka imena poput irskog glumaca Domhnalla Gleesona koji je glumio u filmu braće Coen 'True Grit' kojim je i otvoren ovogodišnji Berlinale.

U službenom programu ovogodišnjeg Berlinalea nema hrvatskih filmova, ali je Hrvatski audiovizuelni centar u okviru Europskog filmskog sajma, koji se održava usporedo s Berlinaleom, prikazao nekoliko filmova iz aktualne hrvatske produkcije, između ostalih 'Majku asfalta' redatelja Dalibora Matanića u kojem glavnu ulogu igra Marija Škaričić.

Prošle godine nagradu 'Shooting Stars' primila je i hrvatska glumica Zrinka Cvitešić.

Europska filmska promocija financira se iz europskih fondova, a u njezinou radu sudjeluju filmske i kulturne promotivne organizacije iz 31 europske zemlje.

'Shooting Stars' se dodjeljuje od 1998. u svrhu promoviranja mladih europskih glumaca.

Berlinale traje do 20. veljače.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...