Navigation Content

OD COLINA FIRTHA NADALJE

'Kraljev govor' osvojio sedam nagrada BAFTA-e

Film 'Kraljev govor' u kojemu Colin Firth glumi kralja Georgea VI osvojio je u nedjelju u Londonu sedam nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA)

Foto: promo/ Uz nagrade za najbolji film, najbolji britanski film i najboljeg glumca, 'Kraljev govor', redatelja Toma Hoopera dobio je nagrade i za najboljeg sporednog glumca i glumicu te za originalni scenarij i glazbu.

Britanski povijesni film bio je nominiran za nagrade u 14 kategorija, a vodi i po nominacijama za puno poznatijeg Oscara koji će biti dodijeljeni 27. veljače.

Film 'Početak', u kojemu glumi Leonardo Di Caprio osvojio je nagrade za scenografiju, posebne vizualne efekte i zvuk.

David Fincher dobio je nagradu za najboljeg redatelja za film 'Društvena mreža'. Taj je film dobio nagrade i za najbolji adaptirani scenarij i montažu.

Natalie Portman dobila je nagradu za najbolju glumicu za film 'Crni labud', kojemu je od 12 nominacija pripala tek jedna nagrada.

Film '127 sati' ostao je bez nagrade, dok je 'Čovjek zvan Hrabrost' dobio nagradu za fotografiju.

Tom Hardy dobio je nagradu za mlade umjetnike o čemu je odlučivala britanska javnost.

Nagrada za najbolji strani film pripala je švedskom filmu 'Muškarci koji mrze žene'.

Filmovi o Harryju Potteru dobili su nagradu za doprinos kinematografiji.

Britanski glumac Christopher Lee, najpoznatiji po ulogama u klasičnim filmovima strave kao što je 'Drakula', dobio je nagradu za životno djelo. Među njegovim prethodnicima su Charlie Chaplin, Alfred Hitchcock, Steven Spielberg, Sean Connery, Elizabeth Taylor i Vanessa Redgrave.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...